Showing 101–120 of 653

Q101.____are used to send data or instruction to a computer is called:

Easy
A Input devices
B Output devices
C Peripheral devices
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q102.File Transfer from remote computer to local computer is called:

Easy
A Downloading
B Uploading
C Saving
D Sharing
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q103.Term Overlooking in computer means:

Easy
A Speed up the performance of the Monitor
B Speed up the Performance of CPU
C Speed up the performance of the mouse
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q104.Which one of the following has the shortest access time?

Easy
A RAM
B Cache memory
C Hard Disk
D Register
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q105.Which is the part of the computer that controls the operation of all other parts?

Easy
A CPU
B CU
C Mouse
D Monitor
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q106.Software is used for:

Easy
A To instruct the computer hardware function and task
B TO START COMPUTER
C TO MAKE GAMES
D None of thesea
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q107.Water flow of the river is diverted to Wuller barrage through the construction of:

Easy
A Kishanganga Dam
B Mirani Dam
C Ram Dam
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q108.Brain of Computer is:

Easy
A CU
B CPU
C Monitor
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q109.Which indian professor stated that “india is illegally occupying Kashmir”:

Easy
A Nivedita Menon
B Ram Raj
C Abhishek Mehta
D None of These
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q110.Sikaram is the highest peak of:

Easy
A Koh e Sumalia
B Koh e Karakarm
C Koh e safaid
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: C

Q111.From which tab header and footer can be added?

Easy
A Formate
B Insert
C Design
D Home
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q112.Physical parts of computer is called?

Easy
A Hardware
B Software
C Both
D
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q113.Flat panels are usually used in

Easy
A Personal computer
B Super computer
C Main frame computer
D Laptops
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

Flat-panel displays are thin, lightweight, and consume less power, making them especially suitable for laptops and other portable devices.

Q114.Which of the following is the second largest measurement of RAM?

Easy
A Gigabyte
B Byte
C Megabyte
D Terabyte
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Gigabyte is the second largest measurement of RAM.

Q115.Programs stored in ROM are called?

Easy
A Firmware
B Fireware
C Farmware
D Formware
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Programs stored in ROM are called Firmware.

Q116.Cache memory acts between?

Easy
A RAM and ROM
B CPU and Hard disk
C CPU and RAM
D All of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

Cache memory acts between CPU and RAM.

Q117.Getting data from a cell located in a different sheet is called

Easy
A Cell Referencing
B Accessing
C Functioning
D Updating
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Getting data from a cell located in a different sheet is called Cell Referencing.

Q118.From which of these menus can we acce Text Box, Picture, Chart, etc?

Easy
A Insert
B View
C File
D Edit
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Insert is the correct factual response to “From which of these menus can we acce Text Box, Picture, Chart, etc”.

Q119.What are the three options available in the Insert >> Picture menu?

Easy
A Clipart, From File, Shapes
B Clipart, Pictures, Shapes
C Clipart, From files, AutoShapes
D Clipart, Pictures, AutoShapes
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

The three options available in the Insert >> Picture menu are Clipart, Pictures, AutoShapes.

Q120.Hardware is best described as?

Easy
A Program
B Physical parts
C Printed parts
D Logical parts
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Physical parts is the correct factual response to “Hardware is best described as”.