FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 631

Q101.When Peace conditional agreement signed b/w US and Taliban?

Easy
A 29 Feb 2020
B 30 Aug 2020
C 21 Jan 2020
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q102.When US troops let Iraq?

Easy
A 2010
B 2011
C 2020
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q103.When did Iran declare to intervention in nuclear proliferation?

Easy
A 1999
B 2019
C 2020
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q104.Which team made debut in ICC Champions Trophy 2025?

Easy
A Nepal
B USA
C Afghanistan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q105.Agra summit held in which year?

Easy
A 1999
B 2000
C 2001
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q106.USSR ended in which year?

Easy
A 1991
B 1995
C 1999
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q107.China Long march 5B launched on:

Easy
A 29 april 2020
B 29 april 2021
C 29 april 2022
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q108.Congress not attended which round table of conference:

Easy
A 1st and 3rd
B 1st and 2nd
C 2nd and 3rd
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q109.Which country bought 80 Rafael fighter jets in 2021 from france:?

Easy
A UAE
B KSA
C Malaysia
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q110.Headquarter of ECO is in :

Easy
A Baghdad
B Jakarta
C Tehran
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q111.Treaty of Versailles was signed in which year;

Easy
A 1917
B 1918
C 1919
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q112.COP 23 (Conference of Parties) hosted by:

Easy
A Bonn in 2017
B USA in 2017
C Brazil in 2017
D Canada in 2017
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q113.Which Pakistani Mountaineer Ascent K2 in 2020:

Easy
A Shehroze Kashif
B Nazir Sabir
C Samina Baig
D M. Ali Sadpara
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q114.When did PM Zafarullah Jamali die?

Easy
A 2 Dec 2020
B 7 Dec 2020
C 12 Dec 2020
D 25 Dec 2020
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q115.Head quarter of International Energy Agency (IEA)?

Easy
A Vienna
B Rome
C Paris
D New York
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q116.All Parties Conference held in which year?

Easy
A 1933
B 1928
C 1927
D 1931
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q117.Round Table Conference was held in?

Easy
A London
B Delhi
C Kolkata
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

London is the correct factual response to “Round Table Conference was held in”.

Q118.Industrial revolution started from which country?

Easy
A Germany
B UK
C Italy
D Japan
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

UK is the correct factual response to “Industrial revolution started from which country”.

Q119.When was Second Round Table Conference held?

Easy
A 1933
B 1930
C 1931
D 1932
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1931 is the correct factual response to “When was Second Round Table Conference held”.

Q120.In 1920 which treaty was signed between Turkey and the Allies dismembered?

Easy
A Treaty of Sevres
B Treaty of Versailles
C Treaty of Lausanne
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Treaty of Sevres is the correct factual response to “In 1920 which treaty was signed between Turkey and the Allies dismembered”.