Showing 101–120 of 173

Q101.When the meeting had finished, they went ______ the plan once again.

Medium
A Down
B On
C Up
D Over
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Over.

Q102.We have been able to obtain no information ______ his whereabouts.

Medium
A That of
B According to
C In which
D As to
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: As to.

Q103.I didn't know whether you had to have one of these or not; if you ______ one, however, I would have given it to you freely.

Medium
A Had to have
B Had had to have
C Had to had
D Have to had
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Had to have.

Q104.Some compound adjectives contain hyphens. Which of the following sentences is correct?

Medium
A He's a decent-judge of character
B She submitted a 190-page document supporting her position
C We're adopting a two year old parakeet
D We're reading Sanskrit dialect
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: She submitted a 190-page document supporting her position.

Q105.Do you ______ go to sleep early, or is it insomnia?

Medium
A Ever
B Sometime
C Never
D Every time
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Ever.

Q106.Dependable : Capricious ::

Medium
A Fallible : Cantankerous
B Capable : Inept
C Malleable : Inept
D Incorrigible : Guilty
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Capable : Inept.

Q107.True health and true success go together, for they are inseparably ______ in the realm of thought.

Medium
A Intertwined
B Bound up
C Tied up
D Inter-related
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Intertwined.

Q108.His moral decadence was marked by his ______ from the ways of integrity and honesty.

Medium
A Obsession
B Declivity
C Opprobrium
D Departure
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Departure.

Q109.The ______ arguments put forth for not disclosing the facts did not impress anybody.

Medium
A Convincing
B Specious
C Spurious
D Intemperate
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Specious.

Q110.The children were ______ by the seemingly nonsensical clues until Kinan pointed out that the messages were in code.

Medium
A Censured
B Pondered
C Feigned
D Perplexed
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Perplexed.

Q111.For a ______ fee, it is possible to upgrade from regular gasoline to premium.

Medium
A Nominal
B Substantive
C Exorbitant
D Bountiful
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Nominal.

Q112.It is difficult to believe that charging 20% on an outstanding credit card balance isn't ______.

Hard
A Bankruptcy
B Usury
C Expensive
D Taxation
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Usury.

Q113.Which of the following is an example of a subordinate clause?

Medium
A I like pizza
B Because I like pizza
C Pizza is my favorite food
D I ate pizza for dinner
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Because I like pizza.

Q114.Which sentence uses the subjunctive mood correctly?

Medium
A If I was you, I would study more.
B If I were you, I would study more.
C If he was here, he would help us.
D If he were here, he would help us.
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: If he were here, he would help us..

Q115.Which sentence uses the correct tense?

Medium
A I have been reading this book since two hours
B I had read that book last week
C I will have finished my homework by 7 pm
D I was reading the book when the phone rang.
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: I was reading the book when the phone rang..

Q116.Which sentence uses the correct adjective form?

Medium
A The movie was more scarier than I expected
B The movie was scarier than I expected
C The movie was scare than I expected
D The movie was scary than I expected
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: The movie was more scarier than I expected.

Q117.The presence of armed guards at the building entrance ______ us from doing anything disruptive.

Medium
A Defeated
B Excited
C Prevented
D Prohibited
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Prevented.

Q118.'Argus-eyed' means:

Medium
A Watchful
B Devoted
C Lethargic
D Clumsy
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Watchful.

Q119.Perfect or highly accomplished means:

Medium
A Impropriety
B Sinister
C Slovenly
D None of these
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q120.Dearth means:

Medium
A Scarcity
B To punish or criticize severely
C To cause, produce, or stir up
D Habitually fond of associating in a company or herd
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Scarcity.