Showing 101–120 of 705

Q101.Synonym of "Brevity":

Medium
A Length
B Briefness
C Detail
D Elaboration
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Brevity" means concise and exact use of words.

Q102.Synonym of "Capricious":

Hard
A Stable
B Unpredictable
C Consistent
D Reliable
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Capricious" means given to sudden changes of mood.

Q103.Synonym of "Clemency":

Medium
A Harshness
B Mercy
C Cruelty
D Punishment
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Clemency" means mercy and leniency.

Q104.Synonym of "Cogent":

Hard
A Weak
B Convincing
C Unclear
D Irrelevant
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Cogent" means clear, logical, and convincing.

Q105.Synonym of "Complacent":

Medium
A Anxious
B Self-satisfied
C Worried
D Restless
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Complacent" means showing smugness about one's achievements.

Q106.Synonym of "Concur":

Easy
A Disagree
B Agree
C Debate
D Oppose
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Concur" means to be of the same opinion.

Q107.Synonym of "Condone":

Medium
A Punish
B Excuse
C Condemn
D Accuse
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Condone" means to accept or overlook bad behavior.

Q108.Synonym of "Contempt":

Easy
A Respect
B Scorn
C Admiration
D Praise
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Contempt" means the feeling that something is worthless.

Q109.Synonym of "Credulity":

Hard
A Skepticism
B Gullibility
C Wisdom
D Doubt
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Credulity" means a tendency to be too ready to believe things.

Q110.Synonym of "Cryptic":

Medium
A Clear
B Mysterious
C Obvious
D Open
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Cryptic" means having a meaning that is mysterious or obscure.

Q111.Synonym of "Cunning":

Easy
A Naive
B Crafty
C Honest
D Simple
Synonyms FPSC

Correct Answer: B

"Cunning" means having or showing skill in achieving one's ends by deceit.

Q112.Synonym of "Dearth":

Medium
A Abundance
B Scarcity
C Plenty
D Excess
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Dearth" means a scarcity or lack of something.

Q113.Synonym of "Deceptive":

Easy
A Honest
B Misleading
C True
D Sincere
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Deceptive" means giving an appearance or impression different from the true one.

Q114.Synonym of "Denounce":

Medium
A Praise
B Condemn
C Support
D Approve
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Denounce" means to publicly declare to be wrong or evil.

Q115.Antonym of "Acrimony":

Hard
A Bitterness
B Cordiality
C Anger
D Hate
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Acrimony" means bitterness; its antonym is "cordiality" (warmth).

Q116.Antonym of "Adroit":

Medium
A Skilled
B Clumsy
C Expert
D Clever
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Adroit" means clever or skillful; its antonym is "clumsy".

Q117.Antonym of "Affluent":

Easy
A Rich
B Poor
C Wealthy
D Prosperous
Antonyms PPSC

Correct Answer: B

"Affluent" means wealthy; antonym is "poor".

Q118.Antonym of "Altruistic":

Medium
A Selfless
B Selfish
C Generous
D Kind
Antonyms PMS

Correct Answer: B

"Altruistic" means selfless; antonym is "selfish".

Q119.Antonym of "Amiable":

Easy
A Friendly
B Hostile
C Pleasant
D Cheerful
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Amiable" means friendly and pleasant; antonym is "hostile".

Q120.Antonym of "Apathy":

Medium
A Indifference
B Enthusiasm
C Boredom
D Laziness
Antonyms PPSC

Correct Answer: B

"Apathy" means lack of interest; antonym is "enthusiasm".