Showing 101–120 of 196

Q101.Book: Glimpses of World History, written by:

Easy
A Jawaharlal Nehru
B Sikander Mirza
C K.K.Aziz
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q102.Shah waliullah total books:

Easy
A 20
B 51
C 64
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: B

Q103.Voice: I can write a book on grammar:

Easy
A A book on grammar can be write by me.
B A book on grammar could be written by me.
C A book on grammar can be written by me.
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: C

Q104.Shaista Ikram Ullah was?

Easy
A Politician
B Diplomate
C Author
D All of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: D

Q105.From Whom did Allama Iqbal seek help in poetry in his early days?

Easy
A Mir Taqi
B Dagh Dehlvi
C Shah Dehlvi
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: B

Q106.All the books on the table is the new? Find subject in this sentence.

Easy
A All the books
B on the table
C the new
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q107.Famous book of Shah Wali Ullah?

Easy
A Hujatulbalagha
B Kashaf al majoob
C Islamic history
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q108.Bano Qudsia’s book "Mard-e-Abrisham" is about whom?

Easy
A Shahab udin
B Qudrat Ullah Shahab
C Feroz khan
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: B

Q109.Book Khuda ki basti by Shaukat Siddqui based on how many chapter:

Easy
A 10
B 11
C 13
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: B

Q110.Ibless ke majlis shura is in which book of Iqbal:

Easy
A Arghman e ijaz
B Bal e Jibrael
C Israr e Bekhudi
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q111.Who wrote "Taj Mehal"?

Easy
A Sahir Ludhanwi
B Mirza Ghalib
C Mir Taqi Mir
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q112.Urdu book: Aesi Bolandi Aesi Pasti by:

Easy
A Aziz Ahmad
B Parem Chand
C Mirza Ghalib
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q113.Book "Al futuhat al Makkiyya" written by:

Easy
A Ibn e Arb
B Ibn e Sina
C Aristotle
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q114.Book "Buri aurat ki kitah" by:

Easy
A Kishwar Naheed
B Parem Chand
C Wasi pur
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: A

Q115.Gmail is used for which purpose?

Easy
A Making facebook account
B Sending and receiving Emails
C Watching Movies
D None of these
Famous Books PPSC 2025

Correct Answer: B

Q116.Ahmad bin Shoaib wrote which book:

Easy
A Sahi Bukhari
B Sahi Muslim
C Alkafi
D Al nisai
Famous Books PMS 2025

Correct Answer: D

Q117.Word has web authoring tools allow you to incorporate on Web pages?

Easy
A Hyperlinks
B Bullets
C Sounds
D All of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Word has web authoring tools allow you to incorporate on Web pages”.

Q118.Who is the current grand mufti of Saudi Arabia, the highest religious authority in the country?

Easy
A Sheikh Abdul Rahman al-Sheikh
B Sheikh Abdullah al-Sheikh
C Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh
D Sheikh Abdul Naseer al-Sheikh
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh is the correct factual response to “Who is the current grand mufti of Saudi Arabia, the highest religious authority in the country”.

Q119.Who is the author of the book "The Clash of Civilizations"?

Easy
A Toynbee
B Alvin Tofflier
C Samuel P Huntington
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Samuel P Huntington wrote the book "The Clash of Civilizations".

Q120.Blue book is official book of which country?

Easy
A China
B USA
C UK
D Russia
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

UK is the correct factual response to “Blue book is official book of which country”.