Showing 101–120 of 164

Q101.Marwan introduce which currency?

Easy
A Dinar
B Dirham
C Paisa
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q102.Crypto winter means:

Easy
A Decline in Crypto currency
B Boast in Crypto currency
C both
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q103.Capital of Bulgaria:

Easy
A Sofia
B Utta
C Belarus
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q104.Capital of Liberia:

Easy
A Monrovia
B Lira
C Cairo
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q105.First Capital of Abbasid:

Easy
A Kufa
B Madina
C Basra
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q106.Which of the following introduced the concept of currency:

Easy
A Abdul Malik
B Abdul Shams
C Abdullah
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q107.Euro currency main Aim/ controlled by?

Easy
A Central European Bank
B World Bank
C UNO
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q108.Block chain technology is used in?

Easy
A Cryptocurrency
B Digital media
C Paper currency
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Block chain technology is used in Cryptocurrency.

Q109.The capital of Cuba is?

Easy
A Tokyo
B Istanbul
C Havana
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

The capital of Cuba is Havana.

Q110.The capital of Nepal is?

Easy
A Colombo
B Bern
C Kabul
D Kathmandu
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: D

The capital of Nepal is Kathmandu.

Q111.The capital of Poland is?

Easy
A Warsaw
B Lisbon
C Havana
D Athens
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

The capital of Poland is Warsaw.

Q112.Amman is the capital of .

Easy
A Egypt
B Jordan
C Israel
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Jordan is the correct factual response to “Amman is the capital of.”.

Q113.The capital of Georgia is

Easy
A Berlin
B Tbilisi
C Accra
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

The capital of Georgia is Tbilisi.

Q114.The capital of Libya is?

Easy
A Ankara
B Tehran
C Tripoli
D Amman
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

The capital of Libya is Tripoli.

Q115.Block chain technology used in?

Easy
A Cricket
B Crypto currency
C Bricks
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Block chain technology used in Crypto currency.

Q116.Ashgabat is the capital of?

Easy
A Azerbaijan
B Tajikistan
C Armenia
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Ashgabat is the capital of”.

Q117.Beirut is the capital of which of the following countries?

Easy
A Lebanon
B Libya
C Egypt
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Lebanon is the correct factual response to “Beirut is the capital of which of the following countries”.

Q118.Currency of China is?

Easy
A Yen
B Pound
C Rupee
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Currency of China is Pound.

Q119.The name of Turkish currency is?

Easy
A Rival
B Takka
C lira
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

The name of Turkish currency is lira.

Q120.Capital of Lebanon?

Easy
A Beirut
B Tripoli
C Damascus
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Tripoli is the correct factual response to “Capital of Lebanon”.