Showing 101–120 of 145

Q101.Kandhkot Gas Field is located in?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Balouchistan
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: A

Kandhkot Gas Field is located in Sindh.

Q102.Keenjhar Lake is located in which district of Sindh .

Easy
A Dadu
B Thatta
C Jamshoro
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Keenjhar Lake is located in Thatta.

Q103.Newgrange is located in which country?

Easy
A China
B Italy
C Ireland
D Albania
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: C

Newgrange is located in Ireland.

Q104.Rakaposhi is located in which mountain range?

Easy
A Himalaya
B Karakoram
C Hindu Kash
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Rakaposhi is located in Karakoram.

Q105.Nanga Parbat is located in which mountain range?

Easy
A Himalaya
B Karakoram
C Hindu Kash
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: A

Nanga Parbat is located in Himalaya.

Q106.Mojave Desert is located in which country?

Easy
A United States
B Australia
C France
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: A

Mojave Desert is located in United States.

Q107.Bolan Pass is located in the range of?

Easy
A Kirthar Range
B Salt Range
C Karakoram Range
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: D

Bolan Pass is located in None of these.

Q108.Johannesburg is a city of:

Easy
A China
B South Africa
C Libya
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

South Africa is the correct factual response to “Johannesburg is a city of:”.

Q109.Dome of Rock is located in

Easy
A Jerusalem
B Lebanon
C Jordan
D Iraq
Famous Cities PMS 2022

Correct Answer: A

Dome of Rock is located in Jerusalem.

Q110.Kirthar Hills are located in

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Gilgit Baltistan
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Kirthar Hills are located in Sindh.

Q111.Keenjhar Lake is located in which district of Sindh

Easy
A Dadu
B Thatta
C Jamshoro
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Keenjhar Lake is located in Thatta.

Q112.Mojave Desert is located in which country

Easy
A Australia
B United States
C France
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Mojave Desert is located in United States.

Q113.Rakaposhi is located in which mountain range

Easy
A Karakoram
B Himalaya
C Hindu Kash
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: A

Rakaposhi is located in Karakoram.

Q114.Nanga parbat is located in which mountain range

Easy
A Karakoram
B Himalaya
C Hindu Kash
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Nanga parbat is located in Himalaya.

Q115.Bolan Pass is located in the range of :

Easy
A Salt Range
B Kirthar Range
C Karakoram Range
D Toba Kakar Range
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: D

Bolan Pass is located in Toba Kakar Range.

Q116.Big ben is located in .

Easy
A Rome
B London
C Paris
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

Big ben is located in London.

Q117.The Hanging Gardens is located in ........

Easy
A Iraq
B Iran
C Egypt
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: A

The Hanging Gardens is located in Iraq.

Q118.The Colosseum is located in which country :

Easy
A Milan
B Rome
C London
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

The Colosseum is located in Rome.

Q119.Tarbela Dam is located in :

Easy
A Mirpur
B South Waziristan
C Swabi
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: C

Tarbela Dam is located in Swabi.

Q120.The Colosseum is located in which country:

Easy
A Milan
B Rome
C London
D None of these
Famous Cities PPSC 2022

Correct Answer: B

The Colosseum is located in Rome.