Showing 101–120 of 342

Q101.Who established first school in Aligarh?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Nawab Waqar-ul-Mulk
C Maulana Muhammad Ali Johar
D none of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q102.A student who faces the stress of failing several course might spend long hours studying seeking stress, which stage of stressor it is:

Easy
A Alarm & mobilization
B Exhaustion
C Resistance
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q103.What is called the person who has allegedly committed the offence?

Easy
A Offender
B Guilty
C Accused
D Criminal
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q104.Taking talk about suicide as warning can help in prevention because:

Easy
A Most people who commit suicide have shared their intentions with others
B It can be altered
C It is data for study
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q105.Who are called Reds because the colour of their flag is red ?

Easy
A Communists
B Britain
C Chinese
D Russians
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q106.Name the author who created the fictional character of a great detective called Sherlock Holmes.

Easy
A R.L Stevenson
B Arthur Conan Doyle
C Ian Fleming
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q107.Which batsman among the following scored fastest century in Test Format ?

Easy
A Brain Lara
B Sachin Tendulkar
C Brendon Mc Cullum
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q108.Arch of Janus is present in:

Easy
A Greece
B Vatican City
C Rome, Italy
D Scotland; UK
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q109.Who was appointed by the Queen Elizabeth as the designate Successor of the Commonwealth?

Easy
A Prince William
B Prince Charles
C Prince Harry
D Prince Phillip
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q110.Abdul Sattar Edhi, who is known for his philanthropist Services, was born in a town near:

Easy
A Manawadar
B Junagarh
C Madras
D Daulat Abad
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q111.Who was the last king of Afghanistan?

Easy
A Daud Khan
B Nur Muhammad Taraki
C Zahir Shah
D Hafizullah Amin
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q112.Ring of Fire" refers to the ring of volcanoes present in ____

Easy
A Ring of earthquakes
B Five Permanent members of UN
C Circum-Pacific Belt
D Five continents
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q113.Which one is a famous city of Turkey?

Easy
A Moscow
B Milan
C Alexandria
D Istanbul
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q114.Who was the founder of Khilji Dynasty?

Easy
A Alauddin Khilji
B Jalaluddin Khilji
C Rehmat Ullah Khilji
D Feroz Khilji
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q115.Who was the first to invent Airplane?

Easy
A Aero Brothers
B Wright Brothers
C William Brothers
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q116.The birds who feed marine food remove one of glands?

Easy
A Rectal salt gland
B Endocrine glands
C Pituitary glands
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q117.Who was the successor of Zaheer-ud-Din Babar?

Easy
A Hamayun
B Jehangir
C Shah Jehan
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q118.Which of the following plants are called arthrophytes?

Easy
A Lycosids
B Psilopsids
C Sphenopsids
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q119.The Ukrain Plane crash in Iran,Iran called it:

Easy
A Cruise Missile
B Human Error
C Pilot Mistake
D None of these \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q120.Which UN Convention has most signatories at its opening day:

Easy
A UN Convention of Genocide
B UN Convention on Economics
C UN Convention on Persons with disabilities
D None of these \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C