Showing 101–120 of 204

Q101.Name the longest river of North America?

Easy
A The Missouri River
B The Messisspe River
C The Amazon River
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q102.Highest mountain in South Africa?

Easy
A Mount Mackinley
B Mount Fuji
C Mount Everest
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: D

Q103.Largest number of lakes in which US state?

Easy
A California
B Alaska
C New York
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: B

Q104.what is the highest common factor of 18, 30?

Easy
A 7
B 6
C 2
D 1
Largest PPSC 2025

Correct Answer: B

Q105.Which one is the largest River by (volume) in the world?

Easy
A Amazon
B Nile
C Yangzt
D Yellow
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q106.Mount Mitchell is the highest peak of Which mountain range;

Easy
A Appalachian
B Himalyas
C Rocky
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q107.Largest part of human Brain:

Easy
A cerebellum,
B brainstem
C Cerebrum
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: C

Q108.3rd Highest mountain of the world is:

Easy
A Mount Kangchenjunga
B K2
C Nanga parbat
D None of These
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q109.If 1 is added to largest four digit then the number becomes:

Easy
A 10000
B 1000
C 100
D None of These
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q110.Largest number of salt mines are present in?

Easy
A Chakwal
B Khewra
C Abbotabad
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: B

Q111.Highest Peak of Himalaya Range:

Easy
A Nanga Parbat
B K2
C Tirch Mir
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q112.Smallest City in the world?

Easy
A Rome
B Vatican City
C Ahmedabad
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: B

Q113.Which is the largest lake in the world?

Easy
A Caspian Sea
B Baltic lake
C Lake Maltic
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q114.The longest tenure of viceroy in India:

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Mountbaten
C Lord Mayo
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q115.Coldest region of the world is:

Easy
A Serbia
B Siberia
C Canada
D None of these
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q116.Largest Uranium producing country;

Easy
A Vietnam
B Kargyzystan
C Kazakhstan
D None of these
Largest PMS 2025

Correct Answer: C

Q117.Largest moist forest with broad leaves?

Easy
A Amazon rainforest
B changa manga
C Congo rainforest
D Valdivian rainforest
Largest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q118.Which of the following is the highest speed slot?

Easy
A AGP
B ISA
C AGC
D PCI
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

AGP is the highest speed slot.

Q119.The "Mount Ararat" is the highest mountain in?

Easy
A Turkey
B Japan
C Canada
D Syria
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

Turkey is the correct factual response to “The "Mount Ararat" is the highest mountain in”.

Q120.The largest part of the human brain is?

Easy
A Cerebellum
B Medulla oblongata
C Cerebrum
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: C

The largest part of the human brain is Cerebrum.