FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 752

Q101.The newly constructed Gomal Zam Dam is located in

Easy
A Gilgit Baltistan
B FATA
C Balochistan
D KPK
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q102.Kaghan valley is situated in

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q103.Tarbela Dam is located in

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q104.Which is the largest canal of Pakistan?

Easy
A Loyallpur Canal
B Nara Canal
C Sidhnai Canal
D Thal Canal
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q105.Under Indus Water Treaty 1960, Pakistan has right on

Easy
A Jhelum, Chenab and Indus
B Sutlaj, Beas and Ravi
C Jhelum, Ravi and Indus
D Chenab, Ravi and Sutlaj
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q106.The last general election in Pakistan were held in ; 8 July 2024 8 August 2024 8

Easy
A Sep2024
B 8
C feb
D 2024
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q107.Who is the current chief Ministers of Balochistan ? Jam Kmal Khan Sanaullah Khan Zehri

Easy
A Alauddin
B Marri
C Sarfraz
D Bugti
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q108.Who was the first Governor of West Pakistan ? Sardar Abdul Rab Nishter Mushtaq ahmad Gurmani Ghulam Mustafa Khan

Easy
A Malik
B Amir
C Muhammad
D Khan
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q109., Pathway to Pakistan , is the autobiography of

Easy
A M.A.H Isphani
B Chaudhry Khaliq uz Zaman
C A.k fazl-ul -Haq
D Sir Fazl -i- Hussain
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q110.When Pakistan National Movement was started?

Easy
A 1933
B 1934
C 1935
D 1936
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q111.Who was the opposition leader in National Assembly of Pakistan from 1972 to 1975?

Easy
A Maulana Mufti Mehmood Khan
B Abdul Wali Khan (Khan Abul Wali Khan)
C Sardar Bahadur Khan
D Sharif-uddin Pirzada
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q112.Who became first ever non-Muslim woman elected to Pakistan Senate? Sonakshi Kumari Krishna Kumari

Easy
A Sonia
B Kumari
C Payal
D Shivani
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q113.Krishna Kumari has become the first Hindu Dalit woman senator in Pakistan. She represents:

Easy
A PPP
B PTI
C MQM
D PMLN
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q114.Dr. Ruth Pfau a German doctor, renowned in Pakistan for treating leprosy and T.B died on:

Easy
A 10 August 2016
B 10 August 2017
C 10 August 2018
D 10 August 2015
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q115.Who among the following is the current governor of Balochistan?

Easy
A Muhammad KhamAchakzai
B Jan Mohammad Jamali
C Zulfiqar Magsi
D Sheikh Jaffar Khan Mandokhel
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q116.Pakistan's permanent representative in the United Nation is

Easy
A Munir Akram
B Dr. Maleeha Lodhi
C Masood Ahmed Khan
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q117.The begining of the Mughal Empire is dated to the victory by Babar over

Easy
A Usman Lodhi
B Ismail Lodhi
C Ibrahim Lodhi
D Bahlul Lodhi
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q118.Where Bahadur Shah Zafar was taken by Britisher after the conquer of Delhi?

Easy
A Agra
B Rangoon
C Bali
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q119.In which city, office of FIFA house is situated In Pakistan?

Easy
A Lahore
B Islamabad
C Karachi
D Peshawar
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q120.Pakistan won the match first and only ICC T20 Cricket World Cup under captaincy of

Easy
A Younis Khan
B Imran Khan
C Shahid Afridi
D Rameez Raja
General PPSC 2020

Correct Answer: A