FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1241–1260 of 3711

Q1241.Awami League party was founded by ?

Easy
A Sheikh Mujeeb
B Abdul Hamid
C Suharwardy
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1242.When did Switzerland declared its neutral state ?

Easy
A 1814
B 1815
C 1816
D 1817
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1243.After which war LOC was declared?

Easy
A 1971 War
B 1965 war
C 1948 war
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1244.Body surrounded by water on all sides ?

Easy
A Island
B Peninsula
C Isthmus
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1245.Niagra Falls is situated at ?

Easy
A China
B USA and Canada
C Canada
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1246.Manchar lake get water mostly from which river?

Easy
A Sutlej River
B Indus River
C Jhelum River
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1247.Jhelum River originated from?

Easy
A Verinage Spring
B Valdai Mountain
C Tibet
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1248.Upper Indus Plain ends at?

Easy
A Mithankot
B Balakot
C Rawalakot
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1249.Which Dam is Lifeline for Agriculture?

Easy
A Warsak Dam
B Tarbela Dam
C Sukkar Barrage
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1250.Which connect Sindh Plain to Quetta?

Easy
A Bolan Pass
B Shandur Pass
C Khyber Pass
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1251.Removing unwanted part of a picture is called?

Easy
A Scaling
B Cropping
C Removing
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1252.To see a document in printed form, we use :

Easy
A Print Title
B Print Layout
C Slide Show
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1253.In power point animations are applied to ?

Easy
A Slides
B Object in slides
C Pictures
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1254.Brass is an alloy of ?

Easy
A Copper and Zinc
B Copper and Tin
C Copper and Lead
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1255.What is the shape of the nearest Galaxy of the Milky Way ?

Easy
A Square
B Circle
C Spiral
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1256.A shadow is formed opposite to which of the following ?

Easy
A Wind
B Light
C Heat
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1257.He is blind------------ birth.

Easy
A in
B on
C by
D for
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1258.Which among the following is plural ?

Easy
A Criteria
B Kid
C System
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1259.This is between you and me, here the you word is ?

Easy
A Objective Pronoun
B Subjective Pronoun
C Objective Noun
D Subjective Noun
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1260.Choose the Third conditional :

Easy
A If they had left early, they would have caught the train .
B If they left early , they would have caught the train.
C If they leave early , they would caught the train.
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A