FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1261–1280 of 3711

Q1261.Oculist means :

Easy
A An eye expert
B An heart expert
C An ear expert
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1262.Don't forget to ------------ the candle when celebrating birthday?

Easy
A Blow out
B Blow in
C Blow at
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1263.It belongs to you. here you is?

Easy
A Noun
B Pronoun
C Verb
D Adverb
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1264.He is died ----- corona.

Easy
A of
B to
C with
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1265.Turn into Pumpkin means ?

Easy
A Go Home
B Go to Bed
C Go to School
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1266.Blue Blood means ?

Easy
A Royal Blood
B Cold Blood
C Warm Blood
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1267.Which is plural

Easy
A index
B analysis
C Crises
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1268.If two or more conjunctions are used this is what type of conjunction?

Easy
A Relative conjunction
B Correlative Conjunction
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1269.A1>10, \"Pass\" ; \" Fail \" will be ?

Easy
A A1<10
B A2<10
C A3< 10
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1270.Ch Rehmat Ali graduated from which college?

Easy
A Islamia College Lahore
B Islamia College Peshawar
C Ali Garh College
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1271.Harrapa lies in which city?

Easy
A Lahore
B Sahiwal
C Karachi
D Qasur
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1272.Who introduced price control and fixed system in sub continent?

Easy
A Gayasudin Balban
B Allaudin Khilji
C Akbar
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1273.First five year plan started in which year?

Easy
A 1950
B 1955
C 1960
D 1965
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1274.When Security Council passed resolution on Kashmir?

Easy
A 17 jan 1948
B 15 feb 1948
C 16 jan 1948
D None of theses
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1275.Which province is against to one unit in 1955?

Easy
A KPK
B Sindh
C Punjab
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1276.Diamer Bhasha Dam is constructed on ?

Easy
A Jhelum River
B Indus River
C Sutlej River
D Ravi River
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1277.Wall of China is protected against?

Easy
A Mangolian Invasions
B Purtugees Invasions
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1278.Who was political heir of Sir Syed Ahmad Khan ?

Easy
A Allama Iqbal
B Syed Ameer Ali
C Nawab Saleem Ullah
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1279.Who is called the Ambassador of Hindu Muslim Unity ?

Easy
A Quid-e-Azam
B Allama Iqbal
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1280.In which year congress ministries resigned?

Easy
A 1937
B 1938
C 1939
D 1940
Other PPSC 2025

Correct Answer: C