FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1301–1320 of 3711

Q1301.Aeroplan will-----------?

Easy
A Take on
B Take off
C Take in
D Take at
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1302.In which from these option is not a passive voice sentence ?

Easy
A Simple
B Compound
C Interrogative
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1303.A man gave interest of loan in 3 years was Rs. 54000 of which amount ?

Easy
A 1000000
B 150000
C 160000
D 170000
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1304.Assuming the points ( 1, 2) . ( 4. m), (5,6) are collinear:

Easy
A 2
B 4
C 5
D 6
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1305.Who is the current IG Punjab Police?

Easy
A Usman Anwar
B Haider ALi
C Yar Muhammad
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1306.First Muslim Governor of Spain was?

Easy
A Abdul Aziz Ibne Musa
B Tariq Bin Zayad
C Muhammad Bin Qasim
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1307.Who was the head of military during Muslim attack on Spain?

Easy
A Tariq Bin Zayad
B Muhammad Bin Qasim
C Abdul Aziz
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1308.In which city politician name Al Hassan Al Marvandi born ?

Easy
A Baghdad
B Basra
C Tehran
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1309.Who is called the conqueror of Egypt?

Easy
A Abbas Al saffa
B Amar bin alaas
C Tariq bin zayad
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1310.Who is the father of Algebra is ?

Easy
A Muhammad ibne Musa al Khawarzmi
B Jabar Bin Hayan
C Ibne idrees
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1311.Father of optics is ?

Easy
A Ibn al-Haythm
B Ibne Khaldoon
C Jabar bin Hayan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1312.Attock fort was constructed by?

Easy
A Shah Jahan
B Akbar
C Aurangzeb
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1313.Doctrine of lapse was introduced by?

Easy
A Lord Baden Powell
B Lord Wallington
C Lord Minto
D Lord Dalhouse
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1314.Father of Indian Archaeology is ?

Easy
A Sir Alexander Cunningham
B Sir Thomas Roe
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1315.Which continent contain all hemispheres?

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D Australia
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1316.Which country has no borders with others?

Easy
A Canada
B China
C Cuba
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1317.Mount Sicily have which volcano?

Easy
A Mount Etna
B Mount Eden
C Mount Atlas
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1318.New name of RCD is?

Easy
A EPO
B ECO
C EEC
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1319.Father os modern sociology is ?

Easy
A Auguste Comte
B Jabar Bin Hayan
C AlKhawarzmi
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1320.Communist Manifesto written by?

Easy
A Raussou
B Karl Marks
C Ibne idrees
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B