FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1361–1380 of 3711

Q1361.Hadees which is authentic but slightly weaker type?

Easy
A Marfu
B Maqtu
C Hasan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1362.Which was the first Afghan-origin dynasty in the Indian Subcontinent?

Easy
A Mamluk Dynasty
B Lodhi Dynasty
C Saadat Dynasty
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1363.Who was Asma Jahangir ?

Easy
A Lawyer
B Human Rights activist
C Two time SG of HRCP
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1364.Which party led the Faizabad Dharna?

Easy
A PTI
B PML_N
C TLP
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1365.In which year was the Benazir Income Support Program (BISP) enacted through ordinance?

Easy
A 2007
B 2008
C 2009
D 2010
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1366.From which city did the war of 1857 begin?

Easy
A Panipat
B Haryana
C Meerut
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1367.Article 370 of the Indian Constitution deals with?

Easy
A Special status of IOK
B Special status of India
C Special status of Junagarh
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1368.Al-Nasr (Hatf IX) is what type of weapon?

Easy
A Surface to Air Missile
B Surface to Surface Ballistic Missile
C Both Types
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1369.Badminton originated in which country?

Easy
A USA
B England
C New York
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1370.What was the name of the US aircraft that dropped the Hiroshima Bomb?

Easy
A B-29
B B-28
C B-27
D B-26
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1371.What is the name of Roman amphitheater in Rome?

Easy
A Colosseum
B Karachi
C London
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1372.In which Spanish city is the Alhmbra located?

Easy
A New York
B Granada
C London
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1373.AUKUS was formed due to?

Easy
A To provide nuclear-powered submarines to Australia
B To Strengthen Indo-Pacific security
C Both A and B
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1374.South China Sea is disputed in how many countries?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1375.Line which divided northern hemisphere and southern hemisphere?

Easy
A Tropic of cancer
B Tropic of Capricorn
C Equater
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1376.Himalaya Mountain range exists in how many countries?

Easy
A 4
B 3
C 5
D 6
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1377.The age of a star cycled is calculated based on what?

Easy
A Chemical Composition
B Solution
C Soluble
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1378.Which thing is converted agricultural land to desert.......?

Easy
A Desertification
B Matter
C Solid
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1379.Fission is related to which type of bomb?

Easy
A Nuclear bomb
B Atomic bomb
C Nuclear reactor
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1380.What is the main cause of biodiversity loss?

Easy
A Habitat destruction
B Habitat building
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A