Showing 121–140 of 653

Q121.What is the main difference between a mainframe and a super computer?

Easy
A Supercomputers are much smaller than mainframe computers
B Supercomputer is much larger than mainframe computers
C Supercomputers are focused to execute a few programs as fast as possible while the main frame used its power to execute as many programs concurrently
D Supercomputers are focused to execute as many programs as possible while the mainframe uses its power to execute a few programs as fast as possible
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

The main difference between a mainframe and a super computer is Supercomputers are focused to execute a few programs as fast as possible while the main frame used its power to execute as many programs concurrently.

Q122.A processor is also known as?

Easy
A UPS
B CPU
C UPC
D PUS
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

A processor is also known as CPU.

Q123.Which of the following part of the CPU controls the sequence of their instructions?

Easy
A CU
B AU
C ALU
D LU
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

CU is the correct factual response to “Which of the following part of the CPU controls the sequence of their instructions”.

Q124.RAM stands for?

Easy
A Random Analysis
B Random Access Memory
C Random Available Memory
D Read Able Memory
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

RAM stands for Random Access Memory.

Q125.ROM stores data?

Easy
A Temporarily
B Permanently
C Fully
D Partially
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

ROM stores data Permanently.

Q126.______is the set of instructions given to th computer to perform a specific task?

Easy
A Printer
B Monitor
C Hardware
D Software
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

Softwareis the set of instructions given to th computer to perform a specific task.

Q127.If one_____ a program it is hidden on the taskbar?

Easy
A Close
B Minimize
C Maximize
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

If oneMinimize a program it is hidden on the taskbar.

Q128.Fastest memory is?

Easy
A RCM
B RAM
C CPU
D Cache
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

Fastest memory is Cache.

Q129.Which one of the following is input device?

Easy
A Scanner
B Monitor
C Printer
D Speaker
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

Speaker is the correct factual response to “Which one of the following is input device”.

Q130.Times New Roman is the example of?

Easy
A Alignment
B Text
C Ruler
D Font
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Alignment is the correct factual response to “Times New Roman is the example of”.

Q131.Computer can read and write from which device?

Easy
A Flash drive
B Hard disk
C RAM
D All of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Computer can read and write from which device”.

Q132.The brain of any computer system is

Easy
A CPU
B Control Unit
C Memory
D ALU
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

The brain of any computer system is CPU.

Q133.What is the control unit's function in the CPU

Easy
A To transfer data
B To perform logic functions
C To store data
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

The control unit's function in the CPU is To transfer data.

Q134.Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc

Easy
A Firmware
B Hardware
C Software
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

Software is the correct factual response to “Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc”.

Q135.Memory which contain information on computer and cannot change?

Easy
A RAM
B ROM
C ERAM
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

ROM is the correct factual response to “Memory which contain information on computer and cannot change”.

Q136.Which one is the result of the output given by a computer?

Easy
A Information
B Data
C Data Instruction
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Information is the result of the output given by a computer.

Q137.Which of the following execute instructions?

Easy
A Motherboard
B Hard disk
C CPU
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

CPU is the correct factual response to “Which of the following execute instructions”.

Q138.The hardware parts of computer are____?

Easy
A Firmware components
B Logical components
C Physical components
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

The hardware parts of computer arePhysical components.

Q139.Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts?

Easy
A CPU
B Power supply
C RAM
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Power supply is the correct factual response to “Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts”.

Q140.The physical part of computer is called?

Easy
A Software
B Hardware
C Firmware
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

The physical part of computer is called Hardware.