Showing 121–140 of 173

Q121.Fastidious means:

Medium
A A person hard to please
B A person hard to convince
C A person hard to get angry
D A person hard to get essential
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A person hard to please.

Q122."Although they are 250 miles apart, they keep in constant contact on the internet." This is a:

Medium
A Simple sentence
B Compound sentence
C Complex sentence
D Compound-complex sentence
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Complex sentence.

Q123.I know both of them are short ______ money because of their extravagant nature.

Medium
A On
B Of
C In
D With
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: With.

Q124.He writes ______ red ink.

Medium
A With
B In
C Of
D By
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: In.

Q125.He was accused ______ theft.

Medium
A Of
B In
C With
D None of these
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Of.

Q126.Do not jeer ______ sacred things.

Medium
A With
B Upon
C At
D None of these
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: At.

Q127.He is so dull that he is insensible ______ the beauties of nature.

Medium
A For
B To
C Of
D With
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: To.

Q128.The settlers found an ideal location with plenty of ______ land for farming and a mountain stream for fresh water and irrigation.

Medium
A Candid
B Quaint
C Arable
D Saline
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Arable.

Q129.What is most needed in a discussion of immigration are solid facts, not wishful thinking; realities, not ______.

Medium
A Fears
B Ideas
C Myths
D Veracities
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Myths.

Q130.The defendant claimed that he was innocent and that his confession was ______.

Medium
A Flagrant
B Coerced
C Terse
D Benign
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Coerced.

Q131.The rebel spies were charged with ______ and put on trial.

Medium
A Attrition
B Reiteration
C Sedition
D Perdition
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Sedition.

Q132.Zachary was doomed to a miserable life, for no matter how much he had, he always ______ the possessions of others.

Medium
A Protracted
B Exalted
C Coveted
D Filibustered
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Coveted.

Q133.According to paragraph 4, what is a negative effect of living too close to a glacier?

Medium
A The mass of the glacier reaches a critical thickness
B About 10% of a glacier shows above water
C Spreading dark material over snow promotes melting
D Lakes formed on top of glaciers may cause floods
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Lakes formed on top of glaciers may cause floods.

Q134.The underlined word 'remote', as used in paragraph 4 of the passage, most nearly means:

Medium
A Isolated
B Nearby
C Slow travelling
D Difficult to see
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Isolated.

Q135.The passage explains that glaciers can be found where?

Medium
A Only on Antarctica
B Only Greenland and Alaska
C On nearly every continent
D On the north and south poles
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: On nearly every continent.

Q136.According to the passage, why does glacial ice often appear blue?

Medium
A Because it does not absorb the color blue
B Because it absorbs all other colors but reflects blue
C Because it does not absorb all other colors including blue
D Because it is blue in color
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Because it absorbs all other colors but reflects blue.

Q137.After reading the passage, what can one conclude about glaciers?

Medium
A There will not be another Ice Age coming
B Glaciers have both negative and positive effects on human life
C Scientists have difficulty studying glaciers
D Scientists have minimal data on the formation of glaciers
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Glaciers have both negative and positive effects on human life.

Q138.After reading the passage, what can one infer about glaciers?

Medium
A Further exploration is needed to tap the power of glacial ice in fuelling electric energy
B With variations in climate, glaciers shrink and expand
C Glaciers form in cold regions where the rate of snowfall is greater than the melting rate of snow
D Glaciers are usually bordered at the sides by rock debris
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Glaciers form in cold regions where the rate of snowfall is greater than the melting rate of snow.

Q139.Choose the sentence with an adverb.

Medium
A Don't talk so loud
B He lives in the next house
C He is quick to take offense
D The night is dark
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Don't talk so loud.

Q140.Choose the sentence with the proper Adjective.

Medium
A French wines are not available here
B He showed much patience
C He has lost all his wealth
D I ate some rice
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: French wines are not available here.