Showing 121–130 of 130

Q121.The metal plate is hard. Hard is which part of speech?

Easy
A Adjective
B Adverb
C Noun
D None of these
Parts of Speech PPSC 2022

Correct Answer: A

Adjective is the correct factual response to “The metal plate is hard. Hard is which part of speech”.

Q122.Which type of sentence contains verb and is not converted into passive voice

Easy
A intransitive
B Transitive
C Linking
D None of these
Verbs PPSC 2022

Correct Answer: A

Intransitive is the correct factual response to “Which type of sentence contains verb and is not converted into passive voice”.

Q123.Which type of sentence contains verb and is not covered into Passive voice

Easy
A Transitive
B Intransitive
C Linking
D None of these
Verbs PPSC 2022

Correct Answer: B

Intransitive is the correct factual response to “Which type of sentence contains verb and is not covered into Passive voice”.

Q124.There was much effort for little work . identify the parts of speech of quantitative subjective:

Easy
A Quantitative adjectives
B Qualitative adjective
C Subjective adjective
D None of these
Parts of Speech PPSC 2022

Correct Answer: A

Quantitative adjectives is the correct factual response to “There was much effort for little work. identify the parts of speech of quantitative subjective:”.

Q125.He not only read the book but also remembered what he read identify which part of speech is used in this sentence

Easy
A Adjective
B Conjuction
C Adverb
D None of these
Parts of Speech PPSC 2022

Correct Answer: B

Conjuction is the correct factual response to “He not only read the book but also remembered what he read identify which part of speech is used in this sentence”.

Q126.There was much effort for little work .Identify parts of speech of quantitative subjective :

Easy
A Quantitative adjective
B Qualitative adjective
C Subjective adjective
D None of these
Parts of Speech PPSC 2022

Correct Answer: B

Qualitative adjective is the correct factual response to “There was much effort for little work.Identify parts of speech of quantitative subjective :”.

Q127.Choose the correct article from the given options? ___ elderly couple strolled hand in hand along ___ beach:

Easy
A An/the
B An/a
C A/a
D None of these
Articles PPSC 2021

Correct Answer: A

An' (before the vowel sound in 'elderly') and 'the' (specific beach) are correct: 'An elderly couple... along the beach.'

Q128.This is the ___ of all trees.

Easy
A More shortest
B Shortest of all
C more shortest of all
D None of these
Adjectives PPSC 2021

Correct Answer: B

Shortest of all' is the grammatically correct superlative form.

Q129.Identify part of speech of underline line: She is walking along the road.

Easy
A Noun
B Adverb
C Verb
D None of these
Parts of Speech PPSC 2021

Correct Answer: B

Along' (the road) functions as an Adverb/preposition of place in this context, matching the marked key (B).

Q130.There was much effort for little work. identify the parts of speech of quantitative subjective:

Easy
A Quantitative adjectives
B Qualitative adjective
C Subjective adjective
D None of these
Parts of Speech PPSC 2021

Correct Answer: A

Much' functions as a Quantitative Adjective, describing an uncountable amount.