Showing 121–140 of 196

Q121.Common shareholder equity/number of outstanding shares is in?

Easy
A Common stock
B Book value
C Page writer
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Book value is the correct factual response to “Common shareholder equity/number of outstanding shares is in”.

Q122.Muqadmma book was written by?

Easy
A Ibn-e-Sina
B Ibn Khaldun
C Imam Shafee RA
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Muqadmma book was written by Ibn Khaldun.

Q123.Low book to market value is ?

Easy
A Highly risky
B less risky
C Greatest risky
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Low book to market value is less risky.

Q124.Which books are called Sahihain

Easy
A Muslim Sharif and Tirmazi
B Bukhari Sharif and Ibn-e-Dawood
C Bukhari Sharif and Muslim
D Bukhari Sharif and Ibn-e-Maja
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Bukhari Sharif and Muslim is the correct factual response to “Which books are called Sahihain”.

Q125.Al-Risalah book wrote by

Easy
A Imam Hanbal RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafee RA
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Imam Shafee RA is the correct factual response to “Al-Risalah book wrote by”.

Q126.Mahabharat book belongs to?

Easy
A Christianity
B Confucianism
C Hinduism
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Hinduism is the correct factual response to “Mahabharat book belongs to”.

Q127.A New Deal for Asia book written by:

Easy
A Mahathir Muhanimad
B Abul Kalam Azad
C Tayyab Erdogan
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Mahathir Muhanimad is the correct factual response to “A New Deal for Asia book written by:”.

Q128.Who wrote Ar-Resala ?

Easy
A Imam Abu Haneefa RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafi RA
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Imam Shafi RA wrote Ar-Resala.

Q129.Which two books are called " Sahihain" ?

Easy
A Muta , Ibne Maja
B Bukhari Sharif, Muslim Sharif
C Bukhari Sharif, Ibne Maja
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Bukhari Sharif, Muslim Sharif is the correct factual response to “Which two books are called " Sahihain"”.

Q130.The Al-Tasrif is the book based on surgical instruments written by

Easy
A Abu al-Qasim al-Zahrawi
B Abu Nasr al-Farabi
C Ibn e Sina
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Abu al-Qasim al-Zahrawi is the correct factual response to “The Al-Tasrif is the book based on surgical instruments written by”.

Q131.Who wrote the "Siddhartha"

Easy
A Narmeen
B Herman Hesse
C Joginder Hermeen
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Herman Hesse wrote the "Siddhartha".

Q132.Facebook Diplomacy started in

Easy
A 2008
B 2004
C 2016
D 2012
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

2008 is the correct factual response to “Facebook Diplomacy started in”.

Q133.Which book of Allama Iqbal published in 1923?

Easy
A Bang e Dara
B Baal-e-Jibreel
C Payam-i-Mashriq
D Zaboor-e-Ajam
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Payam-i-Mashriq is the correct factual response to “Which book of Allama Iqbal published in 1923”.

Q134.Who wrote "Glimpses of World History"?

Easy
A Jawaharlal Nehru
B Mahatma Gandhi
C Rajindra Prasad
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Jawaharlal Nehru wrote "Glimpses of World History".

Q135.Which book wrote by Imam Ghazali?

Easy
A Al fouzulkabeer
B Ahya al uloom
C Hujjatulbaligha
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Ahya al uloom is the correct factual response to “Which book wrote by Imam Ghazali”.

Q136.Who wrote Al Fouzul Kabeer (Al-Fawz al-Kabir)?

Easy
A Dr. Israr Ahmad
B Ibn Taemiya
C Shah Wali Ullah
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Wali Ullah wrote Al Fouzul Kabeer (Al-Fawz al-Kabir).

Q137.Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib RA?

Easy
A Bukhari Sharif
B Muslim Sharif
C Tirmizi Sharif
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib RA”.

Q138.Who wrote the book sociology imagination

Easy
A Hans Gerth
B C Wright Mills
C Talcott Persons
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

C Wright Mills wrote the book sociology imagination.

Q139.Who wrote first textbook on rural sociology :

Easy
A John M .Gillette
B Wallace Olsen
C Kenneth P.Wilkinson
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

John M.Gillette wrote first textbook on rural sociology :.

Q140.Who wrote novel Akhir e Shab Ke Humsafar :

Easy
A Jameela Hashmi
B Begum Akhtar Riaz ud Din
C Quart ul ain haider
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Quart ul ain haider wrote novel Akhir e Shab Ke Humsafar :.