Showing 121–140 of 204

Q121.The highest Point of Hindu Kush Range is?

Easy
A Tirich Mir
B K-2
C Nanga Parbat
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

The highest Point of Hindu Kush Range is Tirich Mir.

Q122.The largest river of Asia is?

Easy
A Indus
B Mekong
C Yangtze
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: C

The largest river of Asia is Yangtze.

Q123.Which is the highest peak of Koh-e-Sulaiman range?

Easy
A Tirich Mir
B Takhat-e-Sulaiman
C Sakar
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

Takhat-e-Sulaiman is the correct factual response to “Which is the highest peak of Koh-e-Sulaiman range”.

Q124.What is the third highest Mountain Peak in the world?

Easy
A Kanchenjunga
B Cho Oyu
C Makalu
D Lhotse
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

The third highest Mountain Peak in the world is Kanchenjunga.

Q125.The world's largest bird is?

Easy
A Ostrich
B Bustard
C Kiwi
D Penguin
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

The world's largest bird is Ostrich.

Q126.Which country has the largest army in the World?

Easy
A India
B China
C North Korea
D US
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “Which country has the largest army in the World”.

Q127.Which one of the following planets has the largest number of natural satellites

Easy
A Saturn
B Mars
C Jupiter
D Venus
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

Saturn is the correct factual response to “Which one of the following planets has the largest number of natural satellites”.

Q128.The oldest university of Punjab is located in which city

Easy
A Lahore
B Multan
C Faisalabad
D Gujranwala
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

The oldest university of Punjab is located in Multan.

Q129.Which country is largest producer of natural gas?

Easy
A Russia
B US
C Iran
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Which country is largest producer of natural gas”.

Q130.Which country is the largest producer of oil :

Easy
A Saudi Arabia
B USA
C Iran
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

USA is the correct factual response to “Which country is the largest producer of oil :”.

Q131.Which is the largest metal in earth crust:

Easy
A Iron
B Aluminum
C Copper
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

Aluminum is the correct factual response to “Which is the largest metal in earth crust:”.

Q132.What is meant by "Equinox"____________ .

Easy
A The shortest day
B The longest day
C Equal duration of day night
D none of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: C

Meant by "Equinox"____________. is Equal duration of day night.

Q133.The Second largest desert of the world is

Easy
A Arabian
B Sahara
C Gobi
D Great Bear
Largest PMS 2022

Correct Answer: A

The Second largest desert of the world is Arabian.

Q134.The largest earth filled dam of the world is

Easy
A Tarbela
B Warsak
C Mangla
D Swan
Largest PMS 2022

Correct Answer: A

The largest earth filled dam of the world is Tarbela.

Q135.Nanga Parbat is the highest peak of

Easy
A Himalayan
B Karakoram
C Hindu kush
D Suleman Range
Largest PMS 2022

Correct Answer: A

Himalayan is the correct factual response to “Nanga Parbat is the highest peak of”.

Q136.How many houses of Lord's members when it sits as highest court of appeal:

Easy
A 6
B 12
C 18
D 30
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of houses of Lord's members when it sits as highest court of appeal: is 12.

Q137.Second Highest Peak of the world?

Easy
A K2
B Nanga Parbat
C Gasherbrum II
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

K2 is the correct factual response to “Second Highest Peak of the world”.

Q138.The highest peak of salt range is ?

Easy
A Nanga Parbat
B Sakesar
C Malka Parbat
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: B

The highest peak of salt range is Sakesar.

Q139.Highest point of Hindu Kash range ?

Easy
A Nanga Parbat
B K-2
C Tirich Mir
D Mount Everest
Largest PPSC 2022

Correct Answer: C

Tirich Mir is the correct factual response to “Highest point of Hindu Kash range”.

Q140.Which country is largest producer of natural gas:

Easy
A US
B Russia
C Iran
D None of these
Largest PPSC 2022

Correct Answer: A

US is the correct factual response to “Which country is largest producer of natural gas:”.