FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 748

Q121.If P*Q=P+Q+P/Q then 8*2 is

Medium
A 08
B 14
C 20
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q122.When President Mamnoon Hussain Signed the FATA merger bill:

Medium
A 31 January 2018
B 31 March 2018
C 31 May 2018
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q123.Which of the following fractions has smallest value:

Medium
A 1/7
B 1/8
C 2/9
D 5/11 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q124.Four people shared a taxi to the airport.The fare was . Rs 40 and they gave the driver a tip of 30% of the fare.If they equally shared the cost of fare and tip how much did each person pay?

Medium
A 13
B 14
C 15
D 16 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q125.22 March is observed internationally as:

Medium
A Women's Day
B World Water Day
C World Health Day
D Human Rights Day \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q126.What is the total length of Siachen Glacier?

Medium
A 63 km
B 67 km
C 71.5 km
D 76.0km
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q127.length of Praia de Cassino Beach of Brazil is:

Medium
A 150 miles
B 250 miles
C 350 miles
D 450 miles
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q128.A Terabyte represents about:

Medium
A 1 quadrillion bytes
B 1 trillion bytes
C 1 billion bytes
D 1 million bytes
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q129.In a class 3/4th of the students do not know either English or Hindi But 1/6th of the students know English How many student know both English and Hindi if students who know Hindi are 1/8th of total students in the class?

Medium
A 1/24
B 100/24
C 10/2
D 1/4
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q130.if 2:7::x:49 is then What is the value of \"x\"?

Medium
A 9
B 52
C 14
D 28
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q131.If 3x+16=40, then find the value of \"x\".

Medium
A 5
B 6
C 7
D 8
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q132.If a -b=3 and a2+b2=29,find the value of ab

Medium
A 10
B 12
C 15
D 18
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q133.Solve 5+6*3-2+2 =________?

Medium
A 20
B 23
C 28
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q134.In the elections of 1945-46 out of total Muslim seats of 119. How many seats Bengal Muslim League won?:

Medium
A 114
B 110
C 115
D 113
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q135.How many Muslim seats were secured by All India Muslim Lea ue in 1945-46 Election of Provincial assemblies____________?

Medium
A 396
B 425
C 441
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q136.Find the value of If ,31 :X :: 12 :20 .Find the value of X

Medium
A 5
B 6
C 7
D 9
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q137.1/3 +1/3 = ......................?

Medium
A 2/9
B 2/6
C 2/3
D None of these`
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q138.it a shirt costs $20 and is reduced by 20% how much will be the new price be

Medium
A 16$
B 17$
C 20$
D 30$
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q139.30% of 100 is equal to 3 % of what number ?

Medium
A 800
B 1000
C 700
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q140.The total number of students in a class in 2016 were 550 their strength increased 12% what is total strength now

Medium
A 610
B 616
C 615
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B