Showing 121–140 of 320

Q121.Kargil war was fought between India and Pakistan in:

Easy
A 1998
B 2000
C 1997
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q122.Siachen conflict was smarted between India and Pakistan in :

Easy
A 1985
B 1984
C 1986
D 1987
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q123.On September 9,1958 Pakistan acquired Gwadar from

Easy
A Oman
B Bahrian
C Iran
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q124.Line of Actual control (LAC) is a disputed border-line between

Easy
A China and India
B China and Pakistan
C India and Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q125.Which Country releases 572 Prisoners of Pakistan in Ramzan 2019 :

Easy
A UAE
B Saudi Arabia
C Kuwait
D None of these \n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q126.Which Country first accept Pakistan:

Easy
A Iran
B Saudi Arabia
C America
D None of these \n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q127.Pakistan purchased Gwadar from:

Easy
A Iran
B Oman
C China
D None of these \n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q128.The Wakhan Corridor' located to the north of Pakistan belongs to:

Easy
A Pakistan
B Turkmenistan
C Tajikistan
D Afghanistan \n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q129.Which country received the observer status of WTO in 2020?

Easy
A Turkmanistan
B Pakistan
C Iran
D Russia \n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q130.When did Pakistan recognize China?

Easy
A 1949
B 1950
C 1951
D 1952\n\n
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q131.Who was the first Governor General of India after Independence?

Easy
A Jawaharlal Nehru
B Lord Mountbatten
C lal Bahadur Shastri
D Chakravarti Raja Gopalacharya
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q132.The joint military training exercise Druzhba III has started between following countries?

Easy
A India and Afghanistan
B Pakistan and china
C USA and Israel
D Russia and Pakistan
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q133.Name the range which separates Pakistan from Afghanistan?

Easy
A Hindu Kush Range
B Himalayas Range
C Pamir Range
D Karakoram Range
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q134.Doklam is disputed between which of the following two countries?

Easy
A India and Pakistan
B Bhutan and India
C China and India
D China and Philippines
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q135.Deccan Plateau is located in?

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D Bhutan
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q136.Which among the following is land locked country

Easy
A Mayanmar
B Pakistan
C Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q137.Pakistan import maximum goods from

Easy
A USA
B UK
C China
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q138.Who is the chairman of boundary commission of India and Pakistan ?

Easy
A Cyril Redcliff
B Mountbatten
C Lard Wavell
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q139.Who is the Penultimate Viceroy of India ?

Easy
A Wavell
B Mountbatten
C Linlithgow
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q140.First head of state to visit Pakistan

Easy
A Iran
B China
C Kuwait
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A