FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 752

Q121.How many total General Elections were held in Pakistan ?

Easy
A 10
B 11
C 15
D 12
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q122.Which Viceroy is known as penultimate viceroy of the sub-continent?

Easy
A Linlithgow
B Wavell
C Mountbatten
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q123.Pakistan remained a Britain domino until?

Easy
A 1950
B 1956
C 1954
D 1965
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q124.In which month Pakistan got No. 1 position in ICC Test Ranking for the first time?

Easy
A August, 2016
B September, 2016
C July, 2016.
D October, 2016 \n
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q125.The 'Next Eleven' countries are eleven countries including Pakistan that have been identified as having the potential of:

Easy
A Becoming some of the world's fastestshrinking economies in the 21st century country
B Becoming some of the world's largest economies in the 21st country
C Forming single market amongst themselves a
D Experiencing negative population growth \n
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q126.Justice Sajjad Ali Shah was dismissed in 1997 by:

Easy
A President Farooq Leghari
B PM Nawaz Sharif
C President Rafiq Tarar
D National Assembly \n
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q127.In Which city of Pakistan most Covid-19 cases are reported?

Easy
A Lahore
B Hyderbad
C Multan
D Karachi
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q128.Which famous newspaper of Pakistan also Publishes from UK?

Easy
A Naw-i-Waqt
B Jang
C Mashriq
D Dawn
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q129.How many women members are in the Senate of Pakistan?

Easy
A 15
B 17
C 18
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q130.Ayub Khan was member of All Talent Cabinet 1954. Name the Prime Minister:

Easy
A Muhammad Ali Bogra
B Ch. Muhammad All
C Iskandar Mirza
D Firoz Khan Noom
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q131.Deen.i.llahi was abolished by:

Easy
A Emperor Jahangir
B Bahadur Shah Zafar
C Shah Jahan
D Aurangieb
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q132.Which among the following books was authored by a lady of the Mughal Royal House?

Easy
A Babar Namah
B Akbar Namah
C Humayun Namah
D Badshah Namah
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q133.NEC stands for:

Easy
A National Economic Council
B National Ecdnomic Counsel
C Nation Economic Council
D National Economic Committee
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q134.Pakistan joined SCO as full member on:

Easy
A 09 June 2015
B 09 June 2016
C 09 June 2017
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q135.In November 2016 Pakistan signed agreement?

Easy
A UN Convention on Paris Climate
B UN Convention on drugs
C UN Convention on Social Justice
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q136.Pakistan won the only Gold medal on the common wealth games

Easy
A Wrestling
B Hockey
C Archery
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q137.Karaz is a drainage system is used in

Easy
A KPK
B Balochistan
C Sindh
D Punjab
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q138.Pakistan is considered bridge between

Easy
A Gulf and South Asia
B Central Asia and South Asia
C East Asia and South Asia
D All of the above
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q139.Pakistan's first ambassador in the United State was:

Easy
A H . Isphahni
B Patras Bukhari
C K.k Aziz
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q140.Pakistan won the only Gold medal on the common wealth games:

Easy
A Wrestling
B Hockey
C Archery
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A