FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1381–1400 of 3711

Q1381.Vaccine prevents?

Easy
A Infectious diseases
B cancer
C TB
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1382.Original name of Mussadass-e-Haali is?

Easy
A Mad-o-Jazzar Islam
B Tareekh-e-Islam
C Tanqeed-e- Islam
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1383.A substance act like both acid & base is called?

Easy
A Amphoteric
B Matter
C Soluble
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1384.Which of the following is coordinate conjunction?

Easy
A He
B They
C And
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1385.Don't put all eggs in one basket means?

Easy
A Don't rely on one choice or source
B Don't rely on two sources
C Don't rely on three sources
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1386.At sixes and sevens mean?

Easy
A In order
B In disorder
C In sequence
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1387.Alas! is ?

Easy
A verb
B Adverb
C Interjection
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1388.Small house, in this small word is ?

Easy
A Adjective
B Interjection
C Adverb
D Verb
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1389.Don't bite a hand that---------you?

Easy
A feeds
B slaps
C threats
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1390.He shouted in front of audience..............?

Easy
A Harsh
B Quiet
C Humble
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1391.We waited for hours, but he never ------ to the party?

Easy
A Turned up
B Turned down
C Turned off
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1392.The equations x+y=3 and 4x+4y=12 represents on?

Easy
A One line
B Two line
C Three line
D Four line
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1393.in the AP 11, 8 , 5--------------_79. What is the mid term?

Easy
A _32
B _33
C _34
D _35
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1394.Tehreek e Ali Garh was started by?

Easy
A Molana abaidullah sindhi
B Molana Muhammad Ali Johar
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1395.Two nations theory was given by?

Easy
A Molana abaidullah sindhi
B Molana Muhammad Ali Johar
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1396.Operation Zarb-e-Azab was took place in which area?

Easy
A North Wazirstan
B South Wazirstan
C FATA
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1397.Battle of Plassey took place in which year?

Easy
A 1657
B 1757
C 1857
D 1957
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1398.Mansabdari system was introduced by?

Easy
A Jahangir
B Shah Jahan
C Akbar
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1399.Who defeated the Abbasid in their later period?

Easy
A Mamluks
B Saljuks
C Sadaats
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1400.The byzantine empire was the---------- of the Roman empire?

Easy
A Predecessor
B Successor
C Companions
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B