Showing 141–160 of 430

Q141.What is IF function in excel?

Easy
A Logical comparisons
B Analoug Function
C Mathematical Function
D All of these
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: B

Q142.If you want to calculate maximum value in Excel sheet which command you select?

Easy
A Min
B Max
C Large
D Any of the above
Excel Interface PPSC 2025

Correct Answer: B

Q143.Which one is application software?

Easy
A Linux
B Windows
C MS-Excel
D DOS
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

MS Excel is application software because it helps users create, calculate, analyze, and present spreadsheet data.

Q144.An excel workbook is a collection of?

Easy
A Worksheets
B Workbooks
C Charts
D Worksheets and Charts
Charts PPSC 2022

Correct Answer: D

An excel workbook is a collection of Worksheets and Charts.

Q145.Which of these keys are used in MS Excel to insert the current time in workbook?

Easy
A Ctrl +! (B)
B Ctrl + Shift + ;
C Ctrl+*
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl + Shift + ; is the keyboard command for the action described.

Q146.In MS Excel ready- made templates are available under the ____tab?

Easy
A Insert
B File
C Design
D None of the above
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

In MS Excel ready- made templates are available under the Filetab.

Q147.You can edit existing Excel Data by pressing the key

Easy
A F4 key
B F1 key
C F2 key
D F3 key
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

F2 key is the keyboard command for the action described.

Q148.When you insert an Excel File into a word document, the data are?

Easy
A Embedded
B Hyperlinked
C Placed in a word table
D Linked
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

When you insert an Excel File into a word document, the data are Embedded.

Q149.User-developed instructions for excel are called ____?

Easy
A Procedure
B Program
C Macros
D All of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

User-developed instructions for excel are called Macros.

Q150.Which one of the following is presentation software?

Easy
A MS Excel
B MS Word
C MS PowerPoint
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which one of the following is presentation software”.

Q151.The ______function in Excel returns the highest value in a set of data that you specify?

Easy
A MAX
B AVG
C LRG
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

The AVGfunction in Excel returns the highest value in a set of data that you specify.

Q152.In MS Excel, which function automatically to a column or row of values?

Easy
A Total
B ADD
C SUM
D AVG
Formulas PPSC 2022

Correct Answer: C

SUM is the correct factual response to “In MS Excel, which function automatically to a column or row of values”.

Q153.Which key is used to minimize Excel Worksheet?

Easy
A Ctrl+F7
B Ctrl+F5
C Ctrl+F9
D Ctrl+F11
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

Ctrl+F9 is used to minimize Excel Worksheet.

Q154.MS Excel displays the address of the active cell in the?

Easy
A Status bar
B Name Box
C Menu bar
D Tool bar
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

Name Box is the correct factual response to “MS Excel displays the address of the active cell in the”.

Q155.In Excel we added______ before fraction for not to enter date

Easy
A Space
B &
C $
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

In Excel we addedSpace before fraction for not to enter date.

Q156._______is a spreadsheet program where one can record data in the form of tables

Easy
A MS Excel
B MS Office
C MS PowerPoint
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

MS Excelis a spreadsheet program where one can record data in the form of tables.

Q157.In Excel, a Data Series is defined as what

Easy
A A cell reference
B A type of chart
C A collection of related data
D A division of results
Charts PPSC 2022

Correct Answer: C

A collection of related data is the correct factual response to “In Excel, a Data Series is defined as what”.

Q158.You cannot link excel worksheet data to a word document?

Easy
A With a hyperlink
B With the right drag method
C With the copy and paste special commands
D With the copy and paste buttons on the standard toolbar
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: D

With the copy and paste buttons on the standard toolbar is the correct factual response to “You cannot link excel worksheet data to a word document”.

Q159.Which key is used to create chart in excel?

Easy
A F5
B F2
C F11
D F3
Charts PPSC 2022

Correct Answer: C

F11 is used to create chart in excel.

Q160.Which of the following software is used for presentation for communication purposes?

Easy
A Excel
B PowerPoint
C Word
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

PowerPoint is used to presentation for communication purposes.