FILTER BY SUBTOPIC

Showing 141–160 of 631

Q141.Which Indian political leader did not attend first round table conference?

Easy
A Muhammad Shafi
B Gandhi
C Zafar Ullah Khan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Gandhi is the correct factual response to “Which Indian political leader did not attend first round table conference”.

Q142.Orange Revolution is associated with?

Easy
A Ukraine
B Turkey
C India
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ukraine is the correct factual response to “Orange Revolution is associated with”.

Q143.When Doha Agreement was signed between US and Afghanistan?

Easy
A 44075
B 43862
C 43800
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

February 2020 is the correct factual response to “When Doha Agreement was signed between US and Afghanistan”.

Q144.The headquarter of Human Rights Watch (HRW) is located in?

Easy
A Washington
B New York
C Berlin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The headquarter of Human Rights Watch (HRW) is located in New York.

Q145.Bolshevik revolution took place in :

Easy
A Italy
B France
C Russia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Russia is the correct factual response to “Bolshevik revolution took place in :”.

Q146.Russian revolution occurred in :

Easy
A 1789
B 1917
C 1492
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1917 is the correct factual response to “Russian revolution occurred in :”.

Q147.When did India repeal the Kashmir status act:

Easy
A 8/5/2019 12:00:00 AM
B 8/31/2019 12:00:00 AM
C 1/10/2020 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

05 August 2019 is the correct factual response to “When did India repeal the Kashmir status act:”.

Q148.In June 1948 under the influence of Soviet Union berlin wall was created to

Easy
A prevent its population from escaping soviet controlled east berlin to west berlin
B Divide berlin into two parts
C Both A & B
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “In June 1948 under the influence of Soviet Union berlin wall was created to”.

Q149.What is the number of latest edition of PSL in 2021

Easy
A Six
B Seven
C Fourth
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: A

The number of latest edition of PSL in 2021 is Six.

Q150.Treaty of Lausanne of 1923 is

Easy
A Turkey not claimed the Arab province
B Base to form modern Turkey
C the public debt would be share between turkey and its region countries of ottoman empire
D All of these
Other PMS 2022

Correct Answer: D

Treaty of Lausanne of 1923 is All of these.

Q151.The Treaty of Versailles settled peace on

Easy
A Africa
B America
C Middle East
D Europe
Other PMS 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “The Treaty of Versailles settled peace on”.

Q152.International Monetary Fund was created after the

Easy
A Malta Conference
B London Confernce
C Round Table Conference
D Breton wood conference
Other PMS 2022

Correct Answer: D

Breton wood conference is the correct factual response to “International Monetary Fund was created after the”.

Q153.The Bolshevik Revolution took place in

Easy
A 1915
B 1917
C 1919
D 1979
Other PMS 2022

Correct Answer: B

1917 is the correct factual response to “The Bolshevik Revolution took place in”.

Q154.Transgender Act passed in Pakistan?

Easy
A 2018
B 2020
C 2021
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2018 is the correct factual response to “Transgender Act passed in Pakistan”.

Q155.Treaty of Lausanne Signed in?

Easy
A 1921
B 1922
C 1923
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1923 is the correct factual response to “Treaty of Lausanne Signed in”.

Q156.Last king of Iran during 1979 Revolution?

Easy
A Kazimhahna Swaaz
B Kamal Ata Turk
C M Raza Shah Pehlvi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

M Raza Shah Pehlvi is the correct factual response to “Last king of Iran during 1979 Revolution”.

Q157.Which US president gave New World Order at the time of USSR disintegration?

Easy
A Richard Nixon
B Bill Clinton
C Bush senior
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Bush senior is the correct factual response to “Which US president gave New World Order at the time of USSR disintegration”.

Q158.Kyrgyzstan revolution is also called :

Easy
A The Tulip Revolution
B Texas revolution
C Industrial revolution
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The Tulip Revolution is the correct factual response to “Kyrgyzstan revolution is also called :”.

Q159.USSR disintegrated in how many states in 1991

Easy
A 11
B 13
C 15
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

15 is the correct factual response to “USSR disintegrated in how many states in 1991”.

Q160.Which region of the world was declared " free of wild polio " on 25 August 2020?

Easy
A Africa
B North Africa
C Nigeria
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Africa is the correct factual response to “Which region of the world was declared " free of wild polio " on 25 August 2020”.