Showing 141–160 of 173

Q141.Choose the sentence with the Adverb of time.

Medium
A I have spoken to him already
B He seldom comes here
C The horse galloped away
D The boy works hard
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: I have spoken to him already.

Q142.In the sentence "Ambition urges me forward", 'forward' is:

Medium
A An Adverb of place
B An Adjective of place
C An Adverb of time
D An Adjective of time
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: An Adverb of place.

Q143.In the sentence "Children love making mud castles", 'making' is:

Medium
A Verb
B Main Verb
C Gerund
D Both A and B
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Gerund.

Q144.In the sentence "The earth is larger than the moon", 'than' is:

Medium
A Subordinating Conjunction
B Coordinating Conjunction
C Not a conjunction
D Both A and B
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Subordinating Conjunction.

Q145.In the sentence "Such was not my intention", 'such' is:

Medium
A Pronoun
B Adjective
C Conjunction
D All of these
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Pronoun.

Q146.Ambition does not always conduce ______ ultimate happiness.

Medium
A Of
B In
C To
D From
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: To.

Q147.The holidays will begin ______ June 29.

Medium
A On
B From
C In
D With
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: On.

Q148.Send this letter ______ my address.

Medium
A To
B On
C At
D Towards
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: To.

Q149.He accepted the car in lieu ______ his claim ______ Rs. 4,55,000.

Medium
A Of, Of
B With, For
C Of, For
D With, Of
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Of, For.

Q150.CONVICTION : INCARCERATION

Medium
A Reduction : Diminution
B Induction : Intimidation
C Radicalization : Estimation
D Marginalization : Intimidation
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Reduction : Diminution.

Q151.FROND : PALM

Medium
A Quill : Porcupine
B Blade : Evergreen
C Scale : Wallaby
D Tusk : Alligator
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Quill : Porcupine.

Q152.SPY : CLANDESTINE

Medium
A Accountant : Meticulous
B Furrier : Rambunctious
C Lawyer : Ironic
D Shepherd : Garrulous
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Accountant : Meticulous.

Q153.FERAL : TAME

Medium
A Rancid : Rational
B Nettlesome : Annoying
C Repentant : Honorable
D Ephemeral : Immortal
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Ephemeral : Immortal.

Q154.DOLLAR : DIME

Medium
A Saleswoman : Pitch
B Retreat : Victory
C Century : Decade
D Ring : Necklace
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Century : Decade.

Q155.SUMPTUOUS

Medium
A Delirious
B Gorgeous
C Perilous
D Luxurious
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Luxurious.

Q156.SACROSANCT

Medium
A Prayer
B Sanctuary
C Pious
D Sacred
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Sacred.

Q157.CHURLISH

Medium
A Childish
B Boorish
C Tempestuous
D Disorderly
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Boorish.

Q158.WINNOW

Medium
A Carve
B Wind
C Weed
D Carry
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Weed.

Q159.MORDANT

Medium
A Dead
B Gruesome
C Fetid
D Caustic
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Caustic.

Q160.SARTORIAL

Medium
A Cheerful
B Sincere
C Inelegant
D Homespun
Reading Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Homespun.