Showing 141–160 of 233

Q141."To have a chip on one's shoulder" means:

Easy
A To carry a piece of wood.
B To be angry or resentful.
C To be physically strong.
D To have a big ego.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: To be angry or resentful.

Q142."To cast in the teeth" means:

Medium
A To confront someone openly.
B To compliment someone sincerely.
C To criticize or reproach someone.
D To share a secret with someone.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: To confront someone openly.

Q143."To pass the buck" means:

Medium
A To share a responsibility.
B To play a card game.
C To ignore a problem.
D To make a decision quickly.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: To share a responsibility.

Q144.What does the idiom "To ride roughshod over" mean?

Medium
A To have a bumpy ride.
B To treat someone with kindness and respect.
C To dominate or treat someone harshly without consideration.
D To take a leisurely horseback ride.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: To dominate or treat someone harshly without consideration.

Q145.What does the idiom "To read the riot act" mean?

Medium
A To review a book about a riot.
B To threaten someone with legal action.
C To deliver a stern warning or reprimand.
D To organize a protest or demonstration.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: To deliver a stern warning or reprimand.

Q146.What does the idiom "To put a spoke in one's wheel" mean?

Medium
A To assist someone in their endeavors.
B To obstruct or hinder someone's plans.
C To repair a broken wheel.
D To engage in a friendly race.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: To obstruct or hinder someone's plans.

Q147.What does the idiom "To have a bone to pick with someone" mean?

Medium
A To enjoy a hearty bone-based meal with someone.
B To have a dispute or unresolved issue to address with someone.
C To support archaeological excavations.
D To engage in a competitive bone-collecting hobby.
Idioms Meaning CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: To have a dispute or unresolved issue to address with someone.

Q148.Idiom: "At daggers drawn" means?

Easy
A to have faith in eachother
B to respect eachother
C to be at peace
D To be in conflict/fight.
Idioms Meaning PPSC 2024

Correct Answer: D

Q149."Take out" idiom means

Easy
A Go out
B Fall into
C Come out
D Remove
Idioms Meaning PPSC 2024

Correct Answer: D

Q150.Idiom "a red letter day" means

Easy
A an important day
B a bad day
C a murderous day
D a free day
Idioms Meaning PPSC 2024

Correct Answer: A

Q151.Select the most appropriate meaning of the given idiom. At sixes and sevens

Easy
A In moderation
B Accessible
C In disorder
D Going strong
Idioms Meaning PPSC 2024

Correct Answer: C

Q152.The idiom "Out of the blue" means ?

Easy
A Many times
B Higher than sky
C Once upon a time
D An unexpected way
Idioms Meaning PPSC 2024

Correct Answer: D

Q153.The meaning of idiom Laugh in one's sleeves is_____.

Easy
A To Laugh Seceretly
B To Laugh Openly
C To Laugh at some weak
D To Laugh occasionally
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: A

Q154.Identify the missing word which completes the proverb ___will not built in a day

Easy
A London
B Rome
C Spain
D Germany
Proverbs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q155.The meaning of the Idiom Kick the Bucket means:

Easy
A To kill
B To die
C To be successful
D To achieve a goal
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: B

Q156.Choose the correct meaning of the idiom: 'To add fuel to the fire':

Easy
A Make the fire burn brightly
B Prevent fire from dying out
C Make things worse
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: C

Q157.What is the meaning of the idiom "a turncoat":

Easy
A Wet coat
B Poor man
C Man of Principle
D Traitor
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: D

Q158.Give the meaning of the Idiom " Break Out"

Easy
A Occur Suddenly
B Break Down
C Incomplete
D None of thse
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: A

Q159.The Idiom "Kick the Bucket" means?

Easy
A To Kill
B Achieve a Goal
C To be Successful
D To die
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: D

Q160.The Meaning of the Idiom " Prick Up your ears" is ?

Easy
A Ignoring
B Listening Carefully
C Tune out
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2023

Correct Answer: B