Showing 141–160 of 196

Q141.Talmud is a book of which religion :

Easy
A Muslims
B Jews
C Christian
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Jews is the correct factual response to “Talmud is a book of which religion :”.

Q142.SECP is the regulatory authority of _____.

Easy
A Stock Market
B Important and Export
C Media Business
D All of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

SECP is the regulatory authority of Stock Market..

Q143.The author of the famous book, "Nuclear Weapons and Foreign Policy" is:

Easy
A Gerald Ford
B Henry Kissinger
C Ronald Reagan
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Henry Kissinger is the correct factual response to “The author of the famous book, "Nuclear Weapons and Foreign Policy" is:”.

Q144.Who was author of 95 thesis?

Easy
A Martin Luther King
B Martin Luther
C Mussolini
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Martin Luther King is the correct factual response to “Who was author of 95 thesis”.

Q145.Who wrote the book A manual for writers of research Papers ,Theses , and dissertation

Easy
A Turabian
B Hemingway
C Herodotus
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Turabian wrote the book A manual for writers of research Papers,Theses, and dissertation.

Q146.APA in sociology stand for :

Easy
A Administrative procedure Act
B American Psychological Association
C Asian Pasific American
D Association of Police authority
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

APA in sociology stands for American Psychological Association.

Q147.Which two books are called \" Sahihain\" ?

Easy
A Muta , Ibne Maja
B Bukhari Sharif, Muslim Sharif
C Bukhari Sharif, Ibne Maja
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Bukhari Sharif, Muslim Sharif is the correct factual response to “Which two books are called \" Sahihain\"”.

Q148.Who wrote the " Siddhartha "?

Easy
A Herman Hesse
B Narmeen
C Jogingder Hermeen
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Herman Hesse wrote the " Siddhartha ".

Q149.Which book wrote by Imam Ghazali ?

Easy
A Al fouz ul kabeer
B Ahya al uloom
C Hujjat ul baligha
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Ahya al uloom is the correct factual response to “Which book wrote by Imam Ghazali”.

Q150.Who wrote Al fouz ul kabeer ;

Easy
A Dr. Israr Ahmed
B Ibn Taemiya
C Shah Wali Ullah
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Wali Ullah wrote Al fouz ul kabeer ;.

Q151.Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib (RA) .

Easy
A Bukhari Sharif
B Muslim Sharif
C Tirmizi Sharif
D Nisai
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: D

Nisai is the correct factual response to “Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib (RA).”.

Q152.These books are yours and she

Easy
A Yours
B Hers
C His
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Hers is the correct factual response to “These books are yours and she”.

Q153.The book 'A Brief History of Time ' is Written by

Easy
A Aristotle
B Stephen Hawking
C karen Arm Strong
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

The book 'A Brief History of Time ' is Written by Stephen Hawking.

Q154.Who wrote Asar-ul-Sanadid:

Easy
A Mirza Ghalib
B Sir Syed Ahmad Khan
C Maulana Muhammad Ali Johar
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Syed Ahmad Khan wrote Asar-ul-Sanadid:.

Q155.Central business district development authority built in Lahore at :

Easy
A DHA Sector
B Walton road
C Kot Lakhpat
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Walton road is the correct factual response to “Central business district development authority built in Lahore at :”.

Q156.How many books include in Sahai Sitta:

Easy
A 5
B 6
C 7
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of books include in Sahai Sitta: is 06.

Q157.Who wrote Asar ul sanadid :

Easy
A Mirza Ghalib
B Sir Syed Ahmad Khan
C Maulana Muhammad Ali Jauhar
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Syed Ahmad Khan wrote Asar ul sanadid :.

Q158.Central business district development authority built in Lahore at:

Easy
A DHA Sector
B Walton road
C Kot lakhpat
D none of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

Walton road is the correct factual response to “Central business district development authority built in Lahore at:”.

Q159.How man books include in Sahai Sitta:

Easy
A 5
B 6
C 7
D None of these
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: B

06 is the correct factual response to “How man books include in Sahai Sitta:”.

Q160.Who is called the "poet of the East"

Easy
A Allama Iqbal
B Nasir Kazmi
C Fiaz Ahmed Fiaz
D Ahmed Faraz
Famous Books PPSC 2022

Correct Answer: A

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who is called the "poet of the East"”.