FILTER BY SUBTOPIC

Showing 141–160 of 752

Q141.Karaz is a drainage system is used in :

Easy
A KPK
B Balochistan
C Sindh
D Punjab
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q142.Pakistan is considered bridge between:

Easy
A Gulf and South Asia
B Central Asia and South Asia
C East Asia and Southh Asia
D All of the above
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q143.An irrigation system is \"The Karez\" is practiced only in\"

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q144.Which of the following is in the Northern Areas of Pakistan?

Easy
A Naltar Valley
B Gojal Valley
C Neelum Valley
D All of these
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q145.Partners in Pakistan can today be fixed at the following numbers

Easy
A 20
B 50
C 70
D 22
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q146.A partnership in today 's Pakistan under the current law can have the following number of partners

Easy
A 50
B 20
C 100
D 70
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q147.Which city of Pakistan is called the \"City of Saints\"?

Easy
A Lahore
B Multan
C Faisalabad
D Quetta
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q148.The first Pakistan National Marathon Race was organized at:

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q149.Pakistan took first structural adjustment package from IMF -during the regime of ______in the year 1958.

Easy
A Sikandar Mirza
B Ayub Khan
C Feroz Khan
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q150.The shortest-serving Chief justice of Pakistan was:

Easy
A Justice Muhammad Haleem
B Justice Muhammad Haleem
C Justice Muhammad Shahab-U-Din
D Justice S.A Rahman
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q151.Which team won the Pakistan Super League 2019.

Easy
A Quetta Gladiators
B Karachi Kings
C Peshawar Zalmi
D Islamabad United
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q152.. Karakoram Highway starts in Pakistan from:

Easy
A Hassan Abdal
B Tarbela
C Islamabad
D None of thse
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q153.Who is the current Chief Justice of Pakistan?

Easy
A Mr. Justice Asif Saeed Khan Khosa
B Justice Tassaduq Hussain Jilani
C Mr. Justice Gulzar Ahmed (29th Qazi Faez Isa is now)
D Mr. Justice Mian Saqib Nisar
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q154.Who is the current Minister of Human Rights in Pakistan?

Easy
A Ghulam Sarwar Khan
B Dr. Shireen Mazari( AZAM NAZEER TARAR is now)
C Zubaida Jalal Khan
D None of thse
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q155.Which one of the following areas in Pakistan is known for the largest Iron ore deposits?

Easy
A Chitral
B Kalabagh
C Sat Range
D Kalat
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q156.Who is the youngest person in Pakistan to receive Nishan-1-Haider?

Easy
A Capt. Mohd Sarwar
B Major Aziz Bhatti
C Hawaldar Lalak Jan
D Ft. Lt. Rasheed Minahs
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q157.The population census of 2017 was the _______census in the row.

Easy
A 5th
B 6th
C 7th
D 8th
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q158.According to legal Framework Order First General Election of Pakistan were held in:

Easy
A 1966
B 1970
C 1977
D 1952
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q159.In 1960 which city was the temporary Capital of Pakistan?

Easy
A Rawalpindi
B Karachi
C Quetta
D Peshawar
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q160.Which Pakistan calligrapher is famous all around the World?

Easy
A Sadequain
B Ahmad Khan
C Tikka Khan
D Zia ul Haq
General PPSC 2020

Correct Answer: A