FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1621–1640 of 3711

Q1621.China became republic in

Easy
A 1948
B 1949
C 1950
D 1951
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1622.Khanpur Dam is in?

Easy
A Haripur
B Swabi
C Haiderabad
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1623.Saudia Arabia was Founded in 1932 by?

Easy
A King Aziz Al- Suad
B M bin Salman
C Kind Faisal
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1624.Dr. Abdul Qadeer did PHD From?

Easy
A USA
B UK
C Belgium
D France
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1625.What is between Tropic of Cancer and Capricon?

Easy
A Torrid Zone
B Arid Zone
C Tropical Zone
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1626.Which university ranks first in USA

Easy
A MIT
B Princeton University
C Oxford University
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1627.Pentagon is also called

Easy
A Department of Defence and War
B Department of foreign affairs
C Department of Religious affairs
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1628.World War II started in the year

Easy
A 1938
B 1939
C 1940
D 1941
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1629.To pay through the nose means:

Easy
A to pay unreasonably high prices
B to pay less
C to reduce the price
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1630.First battle of Panipat fought in which year?

Easy
A 1521
B 1526
C 1523
D 1529
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1631.In Punjab the forced established against narcotics named as?

Easy
A civilian narcotics force
B Counter Narcotics Force CNF
C Narcotics force
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1632.Who is considered the founder of modern number theory?

Easy
A Pierre de Fermat
B Pere Cane
C Federer de
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1633.Extension of Graphic card are:

Easy
A PEG (.jpg),
B PNG (.png)
C GIF (.gif)
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1634.Aag ka darya written by:

Easy
A Qurratulain Hyder
B Khadija Mastor
C Banu Qudsia
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1635.CM of GB is:

Easy
A Maryam Nawaz Sharif
B Ali Amin Gandapur
C Murad Ali Shah
D Amjad Hussain Azhar
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1636.UN human Refugee head office is in:

Easy
A Geneva, Switzerland
B California, USA
C Paris, France
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1637.The first generation of computers used:

Easy
A Transistors
B Microprocessors
C Vacuum Tubes
D Integrated Circuits
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1638.One nanometer is equal to:

Easy
A 10⁻⁶ meters
B 10⁻⁹ meters
C 10⁻³ meters
D 10⁻¹² meters
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1639.Passive Voice of "Sajid gave the beggar an old shirt":

Easy
A An old shirt was given to Sajid by the beggar.
B An old shirt was given to the beggar by Sajid.
C The beggar was gave an old shirt by Sajid.
D An old shirt was gave to the beggar by Sajid.
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1640.Complete the series: 1, 1, 8, 4, 27, 9, ?, ?

Easy
A 36
B 64
C 81
D 125
Other PPSC 2025

Correct Answer: B