Showing 161–180 of 430

Q161.In MS excel which bar is used for formula and data writing?

Easy
A Menu bar
B Formula bar
C Title bar
D None of these
Formulas PPSC 2022

Correct Answer: B

Formula bar is the correct factual response to “In MS excel which bar is used for formula and data writing”.

Q162.How many worksheets are there in Excel by default:

Easy
A 1
B 3
C 5
D 7
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of worksheets are there in Excel by default: is 03.

Q163.In Excel we added __________ before fraction for not to enter date

Easy
A &
B space
C $
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

In Excel we added space before fraction for not to enter date.

Q164.Which of the following software is used for presentation for communication purposes

Easy
A PowerPoint
B Excel
C Word
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

PowerPoint is used to presentation for communication purposes.

Q165.For the spreadsheet which software is used?

Easy
A MS Word
B MS Excel
C MS Power Point
D MS Access
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

MS Excel is the correct factual response to “For the spreadsheet which software is used”.

Q166.What does the NOW( ) function return in Excel?

Easy
A Past time
B Current time
C Future time
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

Current time is the correct factual response to “What does the NOW( ) function return in Excel”.

Q167.Which key is used to create a chart in MS Excel?

Easy
A F6
B F9
C F11
D None of these
Charts PPSC 2022

Correct Answer: C

F11 is used to create a chart in MS Excel.

Q168.In Excel, a Data Series is defined as what?

Easy
A A type of chart
B A cell reference
C A collection of related data
D A division of results
Charts PPSC 2022

Correct Answer: C

A collection of related data is the correct factual response to “In Excel, a Data Series is defined as what”.

Q169.Which value remains unchanged in MS Excel.

Easy
A Constant
B Function
C Variable
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

Constant is the correct factual response to “Which value remains unchanged in MS Excel.”.

Q170.#value!Which type of error record in Excel

Easy
A Numerical Error
B Syntax Error
C Excel dosen't recognize the formula
D None of these
Formulas PPSC 2022

Correct Answer: C

Excel dosen't recognize the formula is the correct factual response to “#value!Which type of error record in Excel”.

Q171.Which value remains unchanged in MS Excel

Easy
A Constant
B Function
C Variable
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

Constant is the correct factual response to “Which value remains unchanged in MS Excel”.

Q172.which shortcut is used to calculate the range of cells in MS Excel:

Easy
A Alt+
B Ctrl++
C Shift++
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

Alt+ is used to calculate the range of cells in MS Excel:.

Q173.The freezing row and column in Excel is in which pane.

Easy
A Freezing row
B Freezing column
C Freezing pane
D None of these
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: A

Freezing row is the correct factual response to “The freezing row and column in Excel is in which pane.”.

Q174.Go to command in excel is located in

Easy
A Menu
B Find
C Search
D Help
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

Go to command in excel is located in Search.

Q175.Which among the following wildcard characters are recognized by excel?

Easy
A + and -
B ! and ^
C * and ?
D < and >
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: C

* and ? is the correct factual response to “Which among the following wildcard characters are recognized by excel”.

Q176.Which is the correct form in MS Excel.

Easy
A 6A
B A6
C (A6)
D +A+
Excel Interface PPSC 2022

Correct Answer: B

A6 is the correct factual response to “Which is the correct form in MS Excel.”.

Q177.Microsoft Excel is primarily used for preparing:

Easy
A Presentations
B Email attachments
C Spreadsheets
D None of these
Excel Interface PMS 2021

Correct Answer: C

Microsoft Excel is a spreadsheet application.

Q178.Which feature can be used to copy data from one Excel sheet to another?

Easy
A Referencing
B Paste special
C Formulas
D None of these
Workbook & Worksheet PPSC 2021

Correct Answer: B

Using Paste Special allows data to be copied between Excel sheets with control over what is pasted (values, formats, formulas, etc.).

Q179.Which Excel formula adds cells A1 and A2?

Easy
A SUM(A1,A2)
B A1+A2
C ADD(A1,A2)
D None of these
Formulas PPSC 2021

Correct Answer: B

The Excel formula is =A1+A2.

Q180.What is the default file extension for Microsoft Excel 2007 and later?

Easy
A .xls
B .xlsx
C .pptx
D None of these
File Extensions PPSC

Correct Answer: B

Excel 2007–2026 (Default): .xlsx Additional information: • Excel 97–2003 (Default): .xls • Excel Macro-Enabled Workbook: .xlsm • Excel Binary Workbook: .xlsb • Excel Template: .xltx