Showing 161–180 of 705

Q161.Synonym of "Fervent":

Medium
A Cold
B Passionate
C Dull
D Lazy
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Fervent" means having or displaying a passionate intensity.

Q162.Synonym of "Garrulous":

Hard
A Silent
B Talkative
C Quiet
D Reserved
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Garrulous" means excessively talkative.

Q163.Synonym of "Haughty":

Easy
A Humble
B Proud
C Modest
D Simple
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Haughty" means arrogantly superior.

Q164.Synonym of "Impeccable":

Medium
A Flawed
B Flawless
C Ordinary
D Careless
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Impeccable" means in accordance with the highest standards; faultless.

Q165.Synonym of "Alacrity":

Hard
A Slowness
B Eagerness
C Reluctance
D Hesitation
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Alacrity" means brisk and cheerful readiness.

Q166.Synonym of "Belligerent":

Medium
A Peaceful
B Aggressive
C Calm
D Cooperative
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Belligerent" means hostile and aggressive.

Q167.Synonym of "Convoluted":

Hard
A Simple
B Complicated
C Clear
D Straightforward
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Convoluted" means extremely complex and difficult to follow.

Q168.Synonym of "Deplore":

Medium
A Praise
B Strongly disapprove
C Support
D Admire
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Deplore" means to feel or express strong disapproval.

Q169.Synonym of "Exacerbate":

Hard
A Improve
B Worsen
C Calm
D Solve
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Exacerbate" means to make a problem worse.

Q170.Synonym of "Insolent":

Medium
A Polite
B Rude
C Gentle
D Respectful
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Insolent" means showing a rude and arrogant lack of respect.

Q171.Synonym of "Jubilant":

Easy
A Sad
B Elated
C Gloomy
D Tired
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Jubilant" means feeling or expressing great happiness.

Q172.Synonym of "Kindle":

Easy
A Extinguish
B Ignite
C Dampen
D Suppress
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Kindle" means to light or set fire to.

Q173.Synonym of "Lament":

Easy
A Celebrate
B Mourn
C Rejoice
D Praise
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Lament" means to express passionate grief.

Q174.Synonym of "Meager":

Medium
A Abundant
B Scarce
C Plenty
D Rich
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Meager" means lacking in quantity or quality; scanty.

Q175.Synonym of "Novice":

Easy
A Expert
B Beginner
C Master
D Professional
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Novice" means a person new to an activity or skill.

Q176.Synonym of "Ominous":

Medium
A Favorable
B Threatening
C Promising
D Hopeful
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Ominous" means giving the impression that something bad is about to happen.

Q177.Synonym of "Perilous":

Easy
A Safe
B Dangerous
C Secure
D Protected
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Perilous" means full of danger or risk.

Q178.Synonym of "Quintessential":

Hard
A Ordinary
B Typical
C Unusual
D Rare
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Quintessential" means representing the most perfect example of a quality.

Q179.Synonym of "Rampant":

Medium
A Controlled
B Widespread
C Limited
D Restricted
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Rampant" means flourishing or spreading unchecked.

Q180.Synonym of "Sagacious":

Hard
A Foolish
B Wise
C Stupid
D Ignorant
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Sagacious" means having or showing keen mental discernment; wise.