FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1801–1820 of 3711

Q1801.Who was the first Commander-in-Chief of Air Force?

Easy
A Allan Perry-Keene
B Frank Messevy
C James Wilfred Jefford
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1802.Panda Diplomacy was given by which country?

Easy
A China
B Japan
C India
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1803.Which geographical regions has more diversity?

Easy
A Tropical Rainforest
B Capricorn
C Polar regions
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1804.World first deep sea radar system developed in which country?

Easy
A China
B USA
C Russia
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1805.Foraminifera produces?

Easy
A Chalk
B Lime
C Cement
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1806.GPS technique used for:

Easy
A Locating
B Tracking
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1807.Which is famous online cloud storage ?

Easy
A Drop Box
B drivve
C Google Space
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1808.Increase of UV rays causes:

Easy
A Skin Infection
B Digestion issues
C Skin Cancer
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1809.An undesirable change in environment is called:

Easy
A Environmental Change
B Pollution
C Violation
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1810.Which particles cannot move from their place?

Easy
A Solids
B Liquid
C Gas
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1811.The molten or semi-molten rock material found beneath the surface of the Earth is called:

Easy
A Magma
B Lava
C plutonic
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1812.Ghalib born in which city?

Easy
A Delhi
B Lacknow
C Agra
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1813.Baba e Urdu is name of:

Easy
A M. Abdul Haq
B Mirza Ghalib
C Taimoor Langra
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1814.Sabz qadam hona means:

Easy
A Mubarak hona
B Manhoos hona
C be good
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1815.Musawaray Gham?

Easy
A Rashid Al Khairi
B Mirza Ghalib
C Mir Taqi
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1816.Wo sift jis me Ism ki tadad malom ho?

Easy
A Ism Addadi
B Isme Toseef
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1817.Kick the bucket means

Easy
A To survive
B To reveal
C To die
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1818.Apostrophe in ours:

Easy
A ours
B our's
C ours'
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1819.Which of the following join two clauses of sentence?

Easy
A Intejunction
B Conjunction
C Phrase
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1820.Whom did help the rich man? Change voice.

Easy
A Who was helped by the rich man?
B Who helped the rich man?
C who helped by the rich man
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A