FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1–20 of 733

Q1.Arab conquered sindh in?

Medium
A 711 AD
B 712 AD
C 713 AD
D 714 AD
General PPSC 2026

Correct Answer: B

Muhammad bin Qasim conquered Sindh in 712 AD.

Q2.Pakistan Table Tennis Federation founded in which year?

Medium
A 1950
B 1951
C 1952
D 1953
General PPSC 2026

Correct Answer: B

The Pakistan Table Tennis Federation was founded in 1951.

Q3.Muhammad Bin Qasim defeated?

Medium
A Raja Dahir
B Jalal Shah
C Raees Shah
D None of these
General PPSC 2026

Correct Answer: A

Muhammad Bin Qasim defeated Raja Dahir in his conquest of Sindh.

Q4.The biggest library of Punjab is:

Medium
A Punjab Public Library
B Quaid-e-Azam Library
C Jinnah Public Library
D None of these
General PPSC 2026

Correct Answer: B

The Quaid-e-Azam Library in Lahore is noted as Punjab's largest library.

Q5.President successor of Zia-ul-Haq:

Easy
A zulfiqar ali bhutto
B sikandar mirza
C ayub khan
D Ghulam Ishaq Khan
General PPSC 2024

Correct Answer: D

Q6.Which President gave/ imposed Shariah law:

Easy
A General Yahya Khan
B General Zia-ul-Haq
C Generaal Tikka Khan
D All of these
General PPSC 2024

Correct Answer: B

Q7.Dissolution of the west Pakistan was approved in 1970 in which month:

Easy
A may
B april
C december
D march
General PPSC 2024

Correct Answer: D

Q8.Largest Muslim country by population:

Easy
A Pakistan
B Indonesia
C Malaysia
D none
General PPSC 2024

Correct Answer: B

Q9.Pakistan population wise ranked in the world.

Easy
A 2nd
B 3rd
C 4th
D 5th
General PPSC 2024

Correct Answer: D

Q10.East Pakistan was separated in the year:

Easy
A 1970
B 1971
C 1973
D 1977
General PPSC 2024

Correct Answer: B

Q11.In the line of fire book written by

Easy
A Ayub Khan
B Yahya Khan
C Pervaiz Musharaf
D Nawaz Sharif
General PPSC 2024

Correct Answer: C

Q12.Mushraff took oath of president before which event:

Easy
A Shimla Agreement
B Agra Summit
C Tashkant Agreement
D Shangai sumit
General PPSC 2024

Correct Answer: B

Q13.Bahadur Shah Zafar was died at

Easy
A Nepal
B Jonaghar
C Deli
D Rangoon
General PPSC 2024

Correct Answer: D

Q14.Benazir Bhutto was Assassinated in the year:

Easy
A 2007
B 2008
C 2009
D 2010
General PPSC 2024

Correct Answer: A

Q15.Great Thal Canal take off into:

Easy
A Bhakra Main Line (BML) Canal System
B Upper Bari Doab Canal system
C Chasma Jehlum Canal
D Bist Doab Canal system
General PPSC 2024

Correct Answer: C

Q16.How many climate regions are there in Pakistan:

Easy
A 2
B 3
C 4
D 5
General PPSC 2024

Correct Answer: C

Q17.When was 3rd census of Pakistan held?

Easy
A 1972
B 1974
C 1977
D 1980
General PPSC 2024

Correct Answer: B

Q18.Kalabagh is famous for

Easy
A Gold
B salt
C iron
D stones
General PPSC 2024

Correct Answer: C

Q19.Who wrote the book "In the Line of Fire"?

Easy
A Pervaiz Musharaf
B Benazir Bhutto
C Nawaz Sharf
D Imran Khan
General PPSC 2024

Correct Answer: A

Q20.Indus valley civilization mainly consists of areas in which regions?

Easy
A Mehrgarh and Harappa
B Mohanho-daro and Harappa
C Mahragarh and Taxila
D None of these
General PPSC 2024

Correct Answer: B