Showing 1–11 of 11

Q1."In spite of" means the same as:

Easy
A Because of
B Although
C Due to
D As a result of
Prepositional Phrases PPSC

Correct Answer: B

"In spite of" is synonymous with "although" or "despite".

Q2."By means of" means:

Easy
A Without
B Using
C Beside
D Against
Prepositional Phrases CSS

Correct Answer: B

"By means of" means through the use of.

Q3."In lieu of" means:

Medium
A In addition to
B Instead of
C In favor of
D Because of
Prepositional Phrases PMS

Correct Answer: B

"In lieu of" means instead of.

Q4."At the expense of" means:

Medium
A Paid by
B By sacrificing something
C At no cost
D With support of
Prepositional Phrases CSS

Correct Answer: B

"At the expense of" means with loss or damage to.

Q5."On behalf of" means:

Easy
A Against
B As a representative of
C For the sake of
D Because of
Prepositional Phrases PPSC

Correct Answer: B

"On behalf of" means representing or in the name of.

Q6."In view of" means:

Medium
A Visually
B Considering
C Despite
D Apart from
Prepositional Phrases CSS

Correct Answer: B

"In view of" means taking into consideration.

Q7."By dint of" means:

Hard
A Without
B By means of / through
C Against
D In spite of
Prepositional Phrases PMS

Correct Answer: B

"By dint of" means by means of, through hard work.

Q8."With a view to" means:

Medium
A Looking at
B With the intention of
C Related to
D As a result of
Prepositional Phrases CSS

Correct Answer: B

"With a view to" means with the intention of.

Q9."In the course of" means:

Easy
A At the end of
B During
C Before
D After
Prepositional Phrases PPSC

Correct Answer: B

"In the course of" means during.

Q10."At loggerheads" means:

Hard
A In agreement
B In disagreement
C At the same time
D For a long time
Prepositional Phrases CSS

Correct Answer: B

"At loggerheads" means in strong disagreement.

Q11.He was fed up studying.

Easy
A Of
B With
C On
D In
Prepositional Phrases PPSC 2026

Correct Answer: B