Showing 1–15 of 15

Q1.What is the currency of Bangladesh?

Easy
A Taka
B Rupee
C Rupiah
D Ringgit
Currencies FPSC

Correct Answer: A

The Taka is the currency of Bangladesh.

Q2.What is the currency of China?

Easy
A Yuan
B Yen
C Won
D Baht
Currencies PPSC

Correct Answer: A

The Renminbi, with the Yuan as its unit, is the currency of China.

Q3.What is the currency of Denmark?

Medium
A Krone
B Euro
C Franc
D Krona
Currencies PPSC

Correct Answer: A

Denmark uses the Danish Krone, not the Euro.

Q4.What is the currency of Iran?

Medium
A Rial
B Dinar
C Toman
D Afghani
Currencies CSS

Correct Answer: A

The Iranian Rial is the official currency of Iran.

Q5.What is the currency of Japan?

Easy
A Yen
B Yuan
C Won
D Ringgit
Currencies PPSC

Correct Answer: A

The Japanese Yen is the official currency of Japan.

Q6.What is the currency of Kuwait?

Medium
A Dinar
B Riyal
C Dirham
D Rial
Currencies FPSC

Correct Answer: A

The Kuwaiti Dinar is among the highest valued currencies in the world.

Q7.What is the currency of Malaysia?

Medium
A Ringgit
B Rupiah
C Baht
D Peso
Currencies PMS

Correct Answer: A

The Malaysian Ringgit is the currency of Malaysia.

Q8.What is the currency of Russia?

Easy
A Rouble
B Rupee
C Hryvnia
D Lira
Currencies CSS

Correct Answer: A

The Russian Rouble is the currency of Russia.

Q9.What is the currency of Turkey?

Easy
A Lira
B Dinar
C Dirham
D Riyal
Currencies FPSC

Correct Answer: A

The Turkish Lira is the currency of Turkiye.

Q10.Kyat is the currency of which country?

Hard
A Thailand
B Bhutan
C Myanmar
D Sri Lanka
Currencies PPSC 2026

Correct Answer: C

Q11.Baht is the currency of which country?

Hard
A Thailand
B Bhutan
C Sri Lanka
D Maldives
Currencies PPSC 2026

Correct Answer: A

Q12.The Currency of Turkey is:

Medium
A Lira
B Dinar
C Dirham
D Euro
Currencies FPSC 2026

Correct Answer: A

The Turkish Lira is the official currency of Turkey (FPSC 2025).

Q13.The currency used in the European Union (EU) common market is:

Medium
A Pound
B Euro
C Franc
D Mark
Currencies FPSC 2026

Correct Answer: B

The Euro is used by member nations of the Eurozone (FPSC 2025).

Q14.What is the currency of Israel?

Easy
A Euro
B Pound
C Krone
D Shekel
Currencies PMS 2021

Correct Answer: D

The currency of Israel is the Israeli new shekel.

Q15.The euro currency was launched on?

Easy
A 35431
B 36892
C 36161
D 37622
Currencies PMS 2021

Correct Answer: C

The Euro currency was launched in January 1999.