Showing 1–20 of 159

Q1.Who wrote the book Brave New World?

Medium
A Aldous Huxley
B George Orwell
C Ray Bradbury
D Isaac Asimov
Famous Books PMS

Correct Answer: A

Aldous Huxley wrote Brave New World in 1932.

Q2.Who wrote the book Crime and Punishment?

Medium
A Fyodor Dostoevsky
B Leo Tolstoy
C Ivan Turgenev
D Nikolai Gogol
Famous Books FPSC

Correct Answer: A

Fyodor Dostoevsky wrote Crime and Punishment in 1866.

Q3.Who wrote the book The Discovery of India?

Medium
A Jawaharlal Nehru
B Mahatma Gandhi
C Rabindranath Tagore
D Sardar Patel
Famous Books CSS

Correct Answer: A

Jawaharlal Nehru wrote The Discovery of India while imprisoned in 1944.

Q4.Who wrote the book War and Peace?

Medium
A Leo Tolstoy
B Fyodor Dostoevsky
C Anton Chekhov
D Maxim Gorky
Famous Books PPSC

Correct Answer: A

Leo Tolstoy wrote War and Peace, published in 1869.

Q5.Who wrote the novel Animal Farm?

Easy
A George Orwell
B Charles Dickens
C Jonathan Swift
D Rudyard Kipling
Famous Books PPSC

Correct Answer: A

George Orwell wrote Animal Farm, published in 1945.

Q6.Who wrote the novel Gulliver Travels?

Medium
A Jonathan Swift
B Daniel Defoe
C Charles Dickens
D Robert Louis Stevenson
Famous Books FPSC

Correct Answer: A

Jonathan Swift wrote Gulliver Travels in 1726.

Q7.Who wrote the novel Nineteen Eighty-Four?

Easy
A George Orwell
B Aldous Huxley
C H G Wells
D Ray Bradbury
Famous Books CSS

Correct Answer: A

George Orwell wrote Nineteen Eighty-Four, published in 1949.

Q8.Badshahnama was written by?

Medium
A Badauni
B Ibn Battuta
C Abdul Hamid Lahori
D Al-Biruni
Famous Books PPSC 2026

Correct Answer: C

The Badshahnama, a chronicle of Shah Jahan's reign, was written by Abdul Hamid Lahori.

Q9.Al-Firdosi poet was came from:

Easy
A arab
B europe
C persia
D africa
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q10.“Al-Qanun fit-Tibb” book:

Easy
A Bu Ali Sina
B Imam Abu Hanifa
C Imam Hambal
D
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.Malala in her new book "We are displaced" discussed the story of which two refugee girls:

Easy
A Zynab and Muzoon
B Zynab and Mlala
C Zyanab and Masooma
D None of these
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q12.What is the second most famous code in Pashtu Poetry after Tappa?

Easy
A Charbeta
B Neemakay
C Ghazal
D None of these
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q13.What is the contribution of Baba Fareed that are included in the Holy Book of Sikh Garanth Sahab :

Easy
A Ashloq
B Bani
C Poems
D Advices
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q14.Working with Zia book written by?

Easy
A Stanley Wolpert
B Ayesha Jalal
C K.M Arif
D Stanley Wolpert
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q15.The Book "Long Walk to Freedom" is written by?

Easy
A Bill Clinton
B Henry Kissinger
C Nelson Mandela
D Mother Tressa
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q16.Democracy and education is a book written by:

Easy
A Maria Montessori
B John Dewy
C Mahatma Gandhi
D None of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q17.While writing a textbook the writer should be aware of the:

Easy
A Learner
B Content
C Society
D All of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: D

Q18.Which of the following is correctly punctuated?

Easy
A That's anyone's guess.
B The library lost all its books.
C That car is not your's.
D That car is not their's.
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q19.Working with Zia book was written by:

Easy
A Aysha Jalal
B Stanley Wolpert
C K.M Arif
D Ishtiaq Ahmad
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: C

Q20.Which Pakistani Poet Got "Lenin Prize"?

Easy
A Habib Jalil
B Faiz Ahmad Faiz
C Ahmad Faraz
D None of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B