Showing 1–10 of 10

Q1.Who wrote the epic poem Paradise Lost?

Medium
A John Milton
B William Blake
C John Dryden
D Alexander Pope
Authors FPSC

Correct Answer: A

John Milton wrote Paradise Lost, published in 1667.

Q2.Who wrote the novel Frankenstein?

Medium
A Mary Shelley
B Bram Stoker
C Edgar Allan Poe
D Emily Bronte
Authors FPSC

Correct Answer: A

Mary Shelley wrote Frankenstein, published in 1818.

Q3.Who wrote the novel Oliver Twist?

Easy
A Charles Dickens
B Thomas Hardy
C Jane Austen
D Bronte sisters
Authors CSS

Correct Answer: A

Charles Dickens wrote Oliver Twist, published in 1838.

Q4.Who wrote the novel Pride and Prejudice?

Easy
A Jane Austen
B Emily Bronte
C George Eliot
D Virginia Woolf
Authors PPSC

Correct Answer: A

Jane Austen wrote Pride and Prejudice, published in 1813.

Q5.Who wrote the novel Wuthering Heights?

Medium
A Emily Bronte
B Charlotte Bronte
C Jane Austen
D Mary Shelley
Authors PMS

Correct Answer: A

Emily Bronte wrote Wuthering Heights, published in 1847.

Q6.Who wrote the play Hamlet?

Easy
A William Shakespeare
B Christopher Marlowe
C Ben Jonson
D John Milton
Authors PPSC

Correct Answer: A

William Shakespeare wrote the tragedy Hamlet.

Q7.The Way of the World is a play written by which of the following playwrights?

Easy
A Oscar Wilde
B William Shakespeare
C Christopher Marlowe
D William Congreve
Authors PPSC 2025

Correct Answer: D

Q8.Franz Kafka was 20th Century prominent:

Hard
A Novelist /Writer
B Lawyer
C Judge
D None of these
Authors PPSC 2026

Correct Answer: A

Q9.Book 'A Tale of Two Cities' is written by?

Hard
A Charles Darwin
B Charles Dickens
C Charles Babbage
D None of these
Authors PPSC 2026

Correct Answer: B

Q10.Which book was not written by Dr Henry Kissinger?

Hard
A Politics and Governance
B Diplomacy
C World Order
D On China
Authors PPSC 2026

Correct Answer: A