Showing 1–20 of 38

Q1.The Goldman Environmental Prize is awarded for work in which field?

Hard
A Environmental protection
B Medicine
C Journalism
D Economics
International Awards FPSC

Correct Answer: A

The Goldman Prize honours grassroots environmental activists.

Q2.The Ramon Magsaysay Award is often described as the Nobel Prize of which region?

Medium
A Asia
B Africa
C Europe
D Latin America
International Awards PPSC

Correct Answer: A

The Ramon Magsaysay Award is regarded as Asia highest honour.

Q3.The Right Livelihood Award is also known by which name?

Hard
A Alternative Nobel Prize
B Peoples Nobel
C Green Nobel
D Asian Nobel
International Awards PMS

Correct Answer: A

The Right Livelihood Award is known as the Alternative Nobel Prize.

Q4.Pride of performance award 2018 awarded to which sindhi journalist

Easy
A Rauf Pareekh
B Hassan Shareef
C Nisar ul hassan
D Ali sadpara
International Awards PPSC 2024

Correct Answer: A

Q5.Iron Cross is the highest Military award of:

Easy
A Japan
B Britain
C Germany
D France
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q6.Frederic Passy ("Apostle of Peace"), won the first Nobel Peace Prize in 1901. To which country did he belong?

Easy
A Canada
B America
C France
D Germany
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q7.In which country did the first Nobel Peace Prize winner belong?

Easy
A Canada
B America
C France
D Germany
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q8.Faiz Ahmad Faiz got Lenin award in:

Easy
A 1952
B 1962
C 1972
D None of these
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: B

Q9.Arms and the Man is a comedy play written by

Easy
A Shakespeare
B G.B Shaw
C Oscar Wilde
D H.G Wells
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: B

Q10.How many Nishan-i-Haider have been awarded to air force?

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: A

Q11.Which Pakistani Singer performed in the Nobel Ceremony held at Oslo in 2014?

Easy
A Shafqat Amanat Ali
B Rahat Fateh Ali khan
C Sahir Ali Bagga
D Nonof these
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: B

Q12.After the united States the largest number of Nobel Laureates are from

Easy
A United Kingdom
B Russia
C France
D Germany
International Awards PMS 2020

Correct Answer: A

Q13.System of "Dyarchy" was abolished in province and introduced in centre vide:

Easy
A Minto Morfey Reforms
B Montague Chelmsford Reforms
C Govt. of India Act 1935
D Communal Award
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q14."Accolade"means:

Easy
A To give up completely
B Keeness of mind or insight
C An award or salute
D Sharp or Harsh in language
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q15.Noble Prize winner Anwar Sadar belonged to:

Easy
A Turkey
B Syria
C Egypt
D Palatine
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: C

Q16.Faiz Ahmed Faiz was awarded the Lenin Peace Prize in :

Easy
A 1962
B 1972
C 1982
D 1992
International Awards PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.Who was awarded the Nobel Peace Prize in 2001?

Easy
A Malala Yousafzai
B Kofi Annan
C Nelson Mandelaz
D Jimmy Carter
International Awards PPSC 2025

Correct Answer: B

Q18.Bear away means :

Easy
A win a prize
B Loss
C Benefit
D None of these
International Awards PPSC 2025

Correct Answer: A

Q19.BBC 20 sports personality winner award?

Easy
A John Mockley
B Lewis Hamilton
C Luis pasture
D None of these
International Awards PPSC 2025

Correct Answer: B

Q20.The highest Military award of United Kingdom is called?

Easy
A Victoria Cross
B Medal of Honor
C Legion d'honneur
D None of these
International Awards PPSC 2025

Correct Answer: A