Showing 1–20 of 53

Q1.The Burj Khalifa is located in which city?

Easy
A Dubai
B Abu Dhabi
C Doha
D Riyadh
Famous Buildings PPSC

Correct Answer: A

The Burj Khalifa is located in Dubai, United Arab Emirates.

Q2.The Empire State Building is located in which city?

Easy
A New York
B Chicago
C Boston
D Los Angeles
Famous Buildings CSS

Correct Answer: A

The Empire State Building is in Manhattan, New York City.

Q3.The Pentagon, headquarters of the US Department of Defense, is located in which state?

Medium
A Virginia
B Maryland
C New York
D California
Famous Buildings PPSC

Correct Answer: A

The Pentagon is located in Arlington, Virginia.

Q4.The Petronas Towers are located in which city?

Easy
A Kuala Lumpur
B Singapore
C Jakarta
D Bangkok
Famous Buildings FPSC

Correct Answer: A

The Petronas Twin Towers are in Kuala Lumpur, Malaysia.

Q5.The Sydney Opera House is located in which country?

Easy
A Australia
B New Zealand
C Canada
D South Africa
Famous Buildings PMS

Correct Answer: A

The Sydney Opera House is in Sydney, Australia.

Q6.Muddy River of USA is?

Easy
A Grande River
B Mississippi River
C Aksana River
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q7.Distributary of Brahmaputra River is?

Easy
A Ganges River
B Bay of Bengal
C Beas River
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: A

Q8.Princeton University is in?

Easy
A Hawaii state
B New Jersey
C California
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q9.Burj Khalifa is in?

Easy
A Abu Dhabi
B Dubai
C Muscat
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q10.La Sagrada Familia is located in?

Easy
A Barcelona
B Yemen
C Spain
D None of these
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: A

Q11.Three George Dam is in?

Hard
A Taiwan
B China
C Turkey
D Pakistan
Famous Buildings PPSC 2026

Correct Answer: B

Q12.Where is the Eiffel Tower located:

Easy
A Paris, France
B Loss Angels, usa
C london, UK
D New york, USA
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: A

Q13.Sphinx is located in:

Easy
A GUNIA
B LIBYA
C CROTIA
D EGYPT
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: D

Q14.Where is the Statue of Liberty:

Easy
A London UK
B Paris France
C New York, USA
D
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: C

Q15.Which tower was completed to become the world's tallest tower?

Easy
A London Tower
B Shanghai Tower
C Dubai Creek Tower
D None of These
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: C

Q16.The Potala Palace is in?

Easy
A Trisul
B Tibet
C Kailash
D Mount Victoria
Famous Buildings PPSC 2024

Correct Answer: B

Q17.Where CN tower is located?

Easy
A Toronto
B London
C Dubai
D Heidelberg
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: A

Q18.Eiffel tower is located in which country :

Easy
A Germany
B France
C Italy
D US
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: B

Q19.The Term 'double fault' is associated with:

Easy
A Baseball
B Golf
C Tennis
D Bridge
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: C

Q20."The Heneine Palace" is an exceptional example of Ottoman period architecture, located in?

Easy
A Syria
B Turkey
C Oman
D Lebanon
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: D