Showing 1–20 of 45

Q1.Changi Airport is located in which country?

Medium
A Singapore
B Malaysia
C Thailand
D Indonesia
Major Airports PMS

Correct Answer: A

Changi Airport is the main airport of Singapore.

Q2.Charles de Gaulle Airport is located in which city?

Medium
A Paris
B Lyon
C Marseille
D Nice
Major Airports PPSC

Correct Answer: A

Charles de Gaulle Airport serves Paris, France.

Q3.Heathrow Airport is located in which city?

Easy
A London
B Manchester
C Birmingham
D Glasgow
Major Airports PPSC

Correct Answer: A

Heathrow is the principal international airport of London.

Q4.Jinnah International Airport is located in which city?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Islamabad
D Peshawar
Major Airports CSS

Correct Answer: A

Jinnah International Airport is Pakistan largest airport, in Karachi.

Q5.Which airport serves as the main international airport of Dubai?

Easy
A Dubai International Airport
B Al Maktoum Airport
C Sharjah Airport
D Abu Dhabi Airport
Major Airports FPSC

Correct Answer: A

Dubai International Airport is the main airport of Dubai.

Q6.Makran Coastal Highway name:

Easy
A N-10
B N-5
C N-7
D N-15
Major Airports PPSC 2024

Correct Answer: A

Q7.Sharam ul Sheikh Egyptian seaport on which sea?

Easy
A Black sea
B Red sea
C Mediterrannian Sea
D None of these
Major Airports PPSC 2024

Correct Answer: B

Q8.The Suez Canal connects Mediterranean Sea with:

Easy
A Red Sea
B Black Sea
C Dead Sea
D Aral Sea
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: A

Q9.\"Genoa\" is a seaport of:

Easy
A Switzerland
B Sweden
C France
D Italy
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: D

Q10.Railway Vehicles and aeroplanes are called:

Easy
A Means of Communication
B Means of trasnport
C Means of trade
D Means of Industrial development
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: A

Q11.What is meant by "MEANDER"?

Easy
A A grassy area
B A barren area
C A bend of a river
D A bend of canal
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: C

Q12.Karakoram Highway Between Pak and China was completed in:

Easy
A 1975
B 1976
C 1977
D 1978
Major Airports PMS 2020

Correct Answer: D

Q13.Watergate Scandal is related to?

Easy
A Terrorism issues
B Canal water issues
C spying
D Dam issues
Major Airports PMS 2020

Correct Answer: C

Q14."Bristol" is a seaport of:

Easy
A U.K.
B Germany
C Netherlands
D Australia
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: A

Q15.According to OAG the world busiest road is:

Easy
A Ontario Highway
B German autobahns
C Yungas Road
D Katy Freeway
Major Airports PPSC 2020

Correct Answer: A

Q16.Suez Canal connects which two seas?

Easy
A Mediterranean Sea and Black Sea
B Mediterranean Sea and Red Sea
C Arabian Sea and Persian Gulf
D Red Sea and Arabian Sea
Major Airports PPSC 2025

Correct Answer: B

Q17.Karachi Chamman Quetta Highway is known as ?

Easy
A N20
B N25
C N30
D N35
Major Airports PPSC 2025

Correct Answer: B

Q18.Gap in railway tracks used for:

Easy
A to avoid expansion due to heat
B to smooth travel
C to save money
D None of These
Major Airports PPSC 2025

Correct Answer: A

Q19.Which country has most numbers of airports?

Easy
A USA
B Russia
C Canada
D None of these
Major Airports PPSC 2025

Correct Answer: A

Q20.City of canals

Easy
A Rome
B Viana
C Venice
D None of these
Major Airports PMS 2025

Correct Answer: C