Showing 1–20 of 69

Q1.Human Rights Day is observed on which date?

Medium
A 10 December
B 24 October
C 1 December
D 8 March
International Days PPSC

Correct Answer: A

Human Rights Day marks the adoption of the UDHR on 10 December 1948.

Q2.International Labour Day is observed on which date?

Easy
A 1 May
B 8 March
C 24 October
D 1 December
International Days PPSC

Correct Answer: A

International Workers Day is observed on 1 May.

Q3.International Literacy Day is observed on which date?

Medium
A 8 September
B 5 September
C 8 March
D 21 February
International Days FPSC

Correct Answer: A

International Literacy Day is observed on 8 September.

Q4.International Mother Language Day is observed on which date?

Medium
A 21 February
B 8 September
C 21 March
D 23 April
International Days CSS

Correct Answer: A

International Mother Language Day is observed on 21 February.

Q5.International Womens Day is observed on which date?

Easy
A 8 March
B 1 May
C 24 October
D 21 March
International Days PPSC

Correct Answer: A

International Womens Day is observed on 8 March.

Q6.World AIDS Day is observed on which date?

Medium
A 1 December
B 7 April
C 10 December
D 19 November
International Days PMS

Correct Answer: A

World AIDS Day is observed on 1 December.

Q7.World Earth Day is observed on which date?

Medium
A 22 April
B 5 June
C 16 September
D 8 March
International Days CSS

Correct Answer: A

Earth Day is observed on 22 April.

Q8.World Environment Day is observed on which date?

Easy
A 5 June
B 22 April
C 16 September
D 21 March
International Days FPSC

Correct Answer: A

World Environment Day is observed on 5 June.

Q9.World Water Day is observed on which date?

Medium
A 22 March
B 22 April
C 5 June
D 16 October
International Days PMS

Correct Answer: A

World Water Day is observed on 22 March.

Q10.Six days Arab-Israel war won by:

Easy
A Jordan
B Syria
C Egypt
D Israel
International Days PPSC 2023

Correct Answer: D

Q11.Human RIghts Day is observed on

Easy
A 10th September
B 10th October
C 10th November
D 10th December
International Days PPSC 2020

Correct Answer: D

Q12.March 22 is observed internationally as : World Day for water No smoking Day Womens

Easy
A Day
B
C of
D these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q13.Every person arrested & detained In Custody shall be produced before a Magistrate:

Easy
A immediately
B within 24 hours
C the same day
D within 48 hours
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q14.International Nurses Day is celebrated on which of following date every year all over the world?

Easy
A 11th May
B 12th May`
C 14th May
D 15th May
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.A is twice as good as B as a workman. A takes three days less than.

Easy
A 20 days
B 30 days
C 60 days
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q16.. Find the correct indirect sentence: Majid said, \"It may rain tomorrow.\"

Easy
A Majid told that it may rain tomorrow
B Maid suggested that it might rain tomorrow
C Majid said that it might rain the next day
D Majid told it might rain the next day
International Days PPSC 2020

Correct Answer: C

Q17.Change Voice The Students are decorating the stage for annual day celebrations

Easy
A The stage is being decorated by the students for annual day celebartion
B The Stage is decorated by the students for annual day celebartion
C The Stage is bein g decorating by the students for annual day celebartion
D None of these \n
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q18.First man in cricket history to hit six sixes in an over in One Day Internationals.

Easy
A Gibbs Herschel
B Shahid Afridi
C Garfield Sobers
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q19.16 November on each year Is celebrated as

Easy
A Tolerance Day
B Women's Day
C Disable Day
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q20.Worlds population day is observed every year on:

Easy
A 11 June
B 11 July
C 27 July
D 20 July
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B