Showing 1–20 of 76

Q1.The term Bogey is associated with which sport?

Medium
A Golf
B Cricket
C Tennis
D Football
Sports Terms FPSC

Correct Answer: A

A bogey in golf is a score of one stroke over par for a hole.

Q2.The term Checkmate is associated with which game?

Easy
A Chess
B Bridge
C Draughts
D Snooker
Sports Terms PPSC

Correct Answer: A

Checkmate ends a game of chess.

Q3.The term Googly is associated with which sport?

Easy
A Cricket
B Hockey
C Baseball
D Tennis
Sports Terms CSS

Correct Answer: A

A googly is a type of delivery bowled by a leg-spinner in cricket.

Q4.The term Grand Slam in tennis refers to what?

Medium
A Winning all four major tournaments
B Serving an ace
C Winning a set to love
D Scoring a deuce
Sports Terms PMS

Correct Answer: A

A Grand Slam means winning all four major championships.

Q5.The term Love in tennis refers to which score?

Easy
A Zero
B One
C Deuce
D Forty
Sports Terms PPSC

Correct Answer: A

In tennis, Love means a score of zero.

Q6.How many balls are used in the game of snooker?

Medium
A 20
B 22
C 23
D 21
Sports Terms PPSC 2026

Correct Answer: B

Snooker is played with 22 balls in total: 15 reds, 6 colors, and 1 cue ball.

Q7.Name the start kick in a football match:

Easy
A kick-off
B kick-on
C kick
D All of these
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: A

Q8.Number of referees inside a basketball court:

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: B

Q9.Which card is used to suspend a player permanently

Easy
A yellow card
B red card
C white card
D green card
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: B

Q10.In Sports, NBA stands for __:

Easy
A National Basketball Association
B National Baseball Association
C National Volleyball Association
D None of these
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.How many players in baseball game in each team?

Easy
A 5
B 7
C 8
D 9
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: D

Q12.Shahwaiz has 20 football cards, and Azhaan has 44 baseball cards. They agree to trade such that Azhaan gives Shahwaiz 2 baseball cards for every card Shahwaiz gives to Azhaan. After how many such trades will Shahwaiz and Azhaan each have an equal number of cards?

Easy
A 18
B 11
C 12
D 14
Sports Terms PPSC 2024

Correct Answer: C

Q13.Sami Ullah Khan was the player of:

Easy
A Cricket
B Hockey
C Tennis
D Soccer
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q14.Jahngir Khan was associated with which game:

Easy
A Cricket
B Squash
C Hockey
D Badminton
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q15.Michael Jordan belongs to which sports?

Easy
A Polo
B Basket Ball
C Tennis
D Football
Sports Terms PPSC 2023

Correct Answer: B

Q16.Which Pakistani former cricket player is popularly known as the Asian Bradman ?

Easy
A Zaheer Abbas
B Javed Miandad
C Hanif Muhammad
D Majid Khan
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.Ping Pong is also called :

Easy
A Long Tennis
B Table Tennis
C Badminton
D Basket ball
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q18.Sultan Azlan Shah Cup, is related to which Sports?

Easy
A Badminton
B Hockey
C Table Tennis
D Golf
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q19.Tiger Wood is player of sport?

Easy
A Golf
B Cricket
C Tennis
D None of these
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q20.Qutb-ud-Din Abek died in 1210 while playing?

Easy
A Hockey
B Polo
C Kabadí
D None of these
Sports Terms PPSC 2020

Correct Answer: B