Showing 1–9 of 9

Q1.ASEAN stands for which of the following?

Medium
A Association of Southeast Asian Nations
B Alliance of South East Asian Nations
C Asian South East Alliance of Nations
D Assembly of Southeast Asian Nations
Organization Abbreviations PMS

Correct Answer: A

ASEAN is the Association of Southeast Asian Nations.

Q2.IAEA stands for which of the following?

Medium
A International Atomic Energy Agency
B International Aviation and Energy Authority
C Islamic Atomic Energy Association
D International Agency for Energy Affairs
Organization Abbreviations FPSC

Correct Answer: A

IAEA is the International Atomic Energy Agency.

Q3.NATO stands for which of the following?

Easy
A North Atlantic Treaty Organization
B Northern Alliance Trade Organization
C National Atlantic Treaty Office
D North American Trade Organization
Organization Abbreviations FPSC

Correct Answer: A

NATO is the North Atlantic Treaty Organization.

Q4.OPEC stands for which of the following?

Medium
A Organization of the Petroleum Exporting Countries
B Organization for Public Economic Cooperation
C Oil Producers Economic Council
D Overseas Petroleum Export Commission
Organization Abbreviations PPSC

Correct Answer: A

OPEC is the Organization of the Petroleum Exporting Countries.

Q5.SAARC stands for which of the following?

Easy
A South Asian Association for Regional Cooperation
B Southern Asian Alliance for Regional Commerce
C South Asian Assembly of Regional Countries
D South Asia Agreement on Regional Cooperation
Organization Abbreviations CSS

Correct Answer: A

SAARC is the South Asian Association for Regional Cooperation.

Q6.UNDP stands for which of the following?

Medium
A United Nations Development Programme
B United Nations Disaster Prevention
C Universal National Development Plan
D United Nations Defence Programme
Organization Abbreviations CSS

Correct Answer: A

UNDP is the United Nations Development Programme.

Q7.UNO stands for which of the following?

Easy
A United Nations Organization
B United National Office
C Universal Nations Order
D United Nordic Organization
Organization Abbreviations PPSC

Correct Answer: A

UNO stands for United Nations Organization.

Q8.What does "CARICOM" stand for?

Medium
A Canada, Austria, Romania, India-Community
B Caribbean Community
C Canada, Argentina, Russia, Italy-Community
D None of these
Organization Abbreviations CSS 2026

Correct Answer: B

CARICOM stands for the Caribbean Community, a regional grouping of Caribbean nations.

Q9.What does BECA stand for?

Hard
A Basic Exchange and Cooperation Agreement
B Bilateral Exchange and Cooperation Accord
C Basic Economic and Cultural Agreement
D None of these
Organization Abbreviations CSS 2026

Correct Answer: A

BECA stands for the Basic Exchange and Cooperation Agreement, a geospatial cooperation pact (e.g., between the US and India).