General MCQs
631 questions available
Q1.Zarghez e launched for?
Correct Answer: B
Q2.General Hadded died in crash belongs to which country?
Correct Answer: A
Q3.National Security Policy tenure
Correct Answer: B
Q4.Fata merged in KPK amendment came in which year :
Correct Answer: B
Q5.As per treaty of nice members of Eureopan Parliament
Correct Answer: B
Q6.Head quarter of Arab league
Correct Answer: C
Q7.Head quarter of Asian Development Bank is located in.
Correct Answer: B
Q8.When did the Covid - 19 campaign start in Pakistan in 2021?
Correct Answer: C
Q9.After the death of Josip Broz Tito, on May 4, 1980, which region disintegrated?
Correct Answer: C
Q10.Who was the last leader of. USSR?
Correct Answer: A
Q11.Where is the headquarter of Arab league located?
Correct Answer: C
Q12.Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985?
Correct Answer: B
Q13.When govt. of India revoked the special status of JK?
Correct Answer: B
Q14.The Schengen Area means:
Correct Answer: B
Q15.The headquarter of Arab League is in?
Correct Answer: B
Q16.Which were the two policies introduced by Gorbachev?
Correct Answer: D
Q17.After the U.S. withdrawal from Afghanistan in offered to take over the management of Kabul's Hamid Karzai 2021, International Airport?
Correct Answer: A
Q18.The first bilateral treaty between united state and the Soviet Union signed in 1972 to limit strategic nuclear weapons and establish the anti ballistic missile ABM treaty is known as?
Correct Answer: B
Q19.On January 8, 2022 Ukraine International Airline Flight 752 was shot down minutes after taking off frim Tehran Iran by an Iranian surface to air missile called it ______.
Correct Answer: A
Q20.An All Parties Conference regarding freedom of India against British rule was made in____.
Correct Answer: D