Showing 1–20 of 333

Q1.What is the percentage of water in Human body?

Easy
A 50%
B 60%
C 70%
D 80%
Human Body PPSC 2026

Correct Answer: B

The human body is approximately 60% water on average.

Q2.In the human body percentage of which element is highest?

Easy
A Oxygen
B Hydrogen
C Nitrogen
D Carbon
Human Body PPSC 2025

Correct Answer: A

Q3.Longest Bone of Human Body:

Easy
A spine
B Occipital
C parietal
D Femur
Human Body PPSC 2024

Correct Answer: D

Q4.Most abundant metal in Human body

Easy
A Iron
B Aluminium
C Zinc
D Calcium
Human Body PPSC 2024

Correct Answer: D

Q5.The average adult has a blood volume of about:

Easy
A 5 liters
B 6 liters
C 7 liters
D 8 liters
Human Body PPSC 2024

Correct Answer: A

Q6.What is the scientific study of disease known as?

Easy
A Epistemology
B Pathology
C Epidemiology
D Ornithology
Human Body PPSC 2024

Correct Answer: B

Q7.Element present in largest amount in human body is:

Easy
A Hydrogen
B Nitrogen
C Oxygen
D Carbon
Human Body PPSC 2023

Correct Answer: C

Q8.Which Vitamin is most soluble in water:

Easy
A Vitamin B
B Vitamin C
C Vitamin B & Vitamin C
D Vitamin D
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: C

Q9.The longest and the strongest bone in the human body is

Easy
A Tibia
B Pelvis
C Femur
D Jaw
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: C

Q10.Iron deficiency in human body causes:

Easy
A Bone deformity
B Irregular heart-beats
C Anaemia
D Tooth decay
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: C

Q11.Which of the following vitamins maintains normal clotting of blood?

Easy
A Vitamin A
B Vitamin C
C Vitamin D
D Vitamin K
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: D

Q12.Trachoma is a disease of the

Easy
A Lungs
B Digestive system
C Eyes
D Kidneys
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: C

Q13.Total bones in human body are?

Easy
A 206
B 220
C 307
D None of these
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: A

Q14.Which Vitamin play important role in blood clotting

Easy
A Vitamin A
B Vitamin K
C Vitamin C
D Vitamin D
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.Vitamin C is present in:

Easy
A Milk
B Wheat
C Oranges
D Ten
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: C

Q16.Which vitamin play important role in blood clotting:

Easy
A Vitamin A
B Vitamin K
C Vitamin C
D Vitamin D
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: B

Q17.Muscular and nervous disorders are owing to lack of:

Easy
A VitaminA
B Vitamin C
C VitaminD
D Vitamin E
Human Body PPSC 2020

Correct Answer: D

Q18.Cirrhosis is a disease that affects which organ among the following?

Easy
A Liver
B kindney
C Pancreas
D Small Intestine
Human Body PMS 2020

Correct Answer: A

Q19.The vitamin that controls the browning in fruits by the help enzymes is;

Easy
A Vitamin K
B Vitamin c
C Vitamin B
D Vitmain D
Human Body PMS 2020

Correct Answer: B

Q20.Vitamin that is produced by body and is not found in fruits and vegetables:

Easy
A Vitamin B1
B VitaminB 12
C Vitamin B6
D Vitamin A
Human Body PMS 2020

Correct Answer: B