Showing 1–20 of 265

Q1.Smallest Planet in our Solar System is:

Easy
A Mercury
B Plato
C Saturn
D Neptune
Planets PPSC 2026

Correct Answer: A

Mercury is the smallest planet in our solar system.

Q2.Comets have high speed?

Hard
A near sun
B near moon
C near planet
D None of these
Planets PPSC 2026

Correct Answer: A

Q3.Dense planet in the Solar system is?

Hard
A Earth
B Saturn
C Jupiter
D Venus
Planets PPSC 2026

Correct Answer: A

Q4.Brightest planet:

Easy
A Mercury
B Venus
C Mars
D JUpitur
Planets PPSC 2024

Correct Answer: B

Q5.Correct Punctuation:

Easy
A The planet closer to the Sun is Mercury
B The planet closer' to the Sun is Mercury
C The planet closer to the Sun' is Mercury
D The planet closer to the Sun is Mercury;
Planets PPSC 2024

Correct Answer: A

Q6.Which planet of the solar system cast out from list of planets?

Easy
A Mercury
B Venus
C Neptune
D Pluto
Planets PPSC 2023

Correct Answer: D

Q7.The planet nearest to the sun is:

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Mercury
D Earth
Planets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q8.Which of the following Planet is called 'Morning or evening star'?

Easy
A Mercury
B Venus
C Earth
D Neptune
Planets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q9.The largest planet of the solar system is

Easy
A Jupiter
B Mars
C Saturn
D Earth
Planets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q10.The largest planet of our solar sysytem is:

Easy
A Jupiter
B Mercury
C Mars
D Venus
Planets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q11.The largest planet of our solar system is:

Easy
A Earth
B Jupiter
C Mars
D Saturn
Planets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q12.The hottest planet of the solar system is:

Easy
A Venus
B Jupitar
C Mars
D None of these
Planets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q13.Which is the second largest planet in our solar System ?

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Uranus
D Nrptune
Planets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q14.Which of the following is the smallest planet in our Solar System?

Easy
A Venus
B Mercury
C Neptune
D Uranus
Planets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.The nearest Star to the planet Earth is:

Easy
A Regal
B Sun
C Canopus
D Betelgeuse
Planets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q16.What is the brightest planet in the solar system?

Easy
A Jupiter
B mercury
C Uranus
D Venus
Planets PMS 2020

Correct Answer: D

Q17.The planet farthest from the sun is

Easy
A Jupiter
B Saturn
C Mercury
D Pluto
Planets PPSC 2020

Correct Answer: D

Q18.The smallest planet in our solar system is

Easy
A Mercury
B Mars
C Venus
D Earth
Planets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q19.A light-year is a unit used to measure:

Medium
A Time
B Light intensity
C Astronomical distance
D Speed
Planets FPSC 2026

Correct Answer: C

The distance light travels in one Julian year (approx 9.46 trillion km) (FPSC 2026).

Q20.Which planet in our solar system is known as the 'Red Planet'?

Medium
A Venus
B Mars
C Jupiter
D Saturn
Planets FPSC 2026

Correct Answer: B

Its reddish hue is caused by iron oxide (rust) on its surface (FPSC 2025).