Showing 1–20 of 139

Q1.SI stands for:

Medium
A System International
B System Internet
C Simple Internet
D Simple International
SI Units PPSC 2026

Correct Answer: A

Q2.The Unit of Charge Is The

Easy
A Columb
B Ohm
C Newton
D Ampere
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: A

Q3.Who invented the railway engine

Easy
A Srephen hawking
B Newton
C Charles Smith
D George Stephenson
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: D

Q4.S.I unit of temperature

Easy
A KELVIN
B METER
C AMPERE
D VOLT
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: A

Q5.Unit of heat

Easy
A Joul
B Watt
C Newton
D Ampere
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: A

Q6.0 degree is equal to how much kelvin?

Easy
A 280
B 273
C 298
D 300
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: B

Q7.SI unit of force is

Easy
A Kg
B Newton
C Meter
D M/sec
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: B

Q8.One Pascal is equal to?

Easy
A 10 N/m2
B 100N/m2
C 1N/m2
D 0.1N/m2
SI Units PPSC 2024

Correct Answer: C

Q9.Who among the following proposed laws of planetary motion?

Easy
A Roger Bacon
B Issac Newton
C Johannes Kepler
D Galileo
SI Units PPSC 2023

Correct Answer: C

Q10.The SI unit of the Pressure is:

Easy
A Pascal
B Joule
C Tesla
D Henry
SI Units PPSC 2023

Correct Answer: A

Q11.Electric current is measured in

Easy
A Volts
B Watts
C Kilojoules
D Amperes
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: D

Q12.The smallest unit of ownership of a company is:

Easy
A A share
B A debenture
C Invest money
D Capital deposit
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: A

Q13.Metre is the unit of: and Spaces

Easy
A Time
B Speed
C Mass
D Length \n
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: D

Q14.what is measured by the unit Joule?

Easy
A Current
B Radiation
C Power
D Heat
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: D

Q15.The unit of \"Force \" in S.I units is:

Easy
A Wait
B Dyne
C Newton
D Ohm
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: C

Q16.The first Mechanical Calculating Machine was invented by:

Easy
A William Oughtred
B Gottrrfried W Leibniz
C Blaise Pascal
D Charles Babbage
SI Units PMS 2020

Correct Answer: C

Q17.Unit of Illumination is :

Easy
A Joule
B Lux
C Diet
D None of these \n
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: B

Q18.How many Laws of Motion were propounded by Newton:

Easy
A One
B Two
C Three
D Four
SI Units PPSC 2020

Correct Answer: C

Q19.S.I. Unit of energy is?

Easy
A Pas
B Watt
C Newton
D Joule
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: D

Q20.What is the unit of specific gravity?

Easy
A Galvanome
B kg/m³
C No Unit
D Newton
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: C