Showing 1–20 of 630

Q1.Monitor having the option of angle view?

Hard
A CRT
B CBT
C LCD
D None of these
Hardware PPSC 2026

Correct Answer: A

Q2.Drum printers belong to which of the following category?

Medium
A Ink jet printer
B Laser printer
C Line printer
D None of these
Hardware CSS 2026

Correct Answer: C

Drum printers are a type of line printer that print an entire line of text at once.

Q3.Bagal mai chori Moo ma Ram Ram in English:

Easy
A all you see isn't right
B there is evil as well as good
C thare are no saints
D all that goes to church are not saint
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: D

Q4.Which statement is valid about computer program

Easy
A it is information to computer to run
B it can be operative or custom
C both a and b
D
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: C

Q5.Which computer accept input as digital and present digital data:

Easy
A Mini Computer
B Super Computer
C Computer
D Digital computer
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: D

Q6.Which require largest memory?

Easy
A Images
B Text
C Voice
D Graphics
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: D

Q7.Random access memory is which type of memory?

Easy
A permanent
B long term
C static
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: C

Q8.A smart tag will be removed from a cell when ?

Easy
A The cell is hidden
B the data in cell is changed or deleted
C the cell is moved
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: B

Q9.__ is a type of Computer memory that can retain information even after power is removed.

Easy
A Volatile
B Non-Volatile memory
C Both A and B
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: C

Q10.Radio, television, cell phones send information even in space through:

Easy
A Electric signals
B Electromagnetic waves
C through satellite
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: B

Q11.BIOS is stored in

Easy
A RAM
B CU
C File
D ROM/FLASH
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: D

Q12.What is hardware?

Easy
A Physical Components
B Software
C Operating System
D Database
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: A

Q13.Which one of the followin is input device:

Easy
A Printer
B Scanner
C Monitor
D Speaker
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q14.Which type of data is used for inserting or placing content from clipboard into a document:

Easy
A Deleted data
B Repeated data
C Existing data
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: C

Q15.An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?

Easy
A Leech
B Squid
C Slug
D Glitch
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q16.To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?

Easy
A Clipboard
B Rom
C Hard Disk
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q17.Which of the following will happen when data is entered into a memory location?

Easy
A it will erase the previous content
B it will change the address of one memory location
C it will add to the content of solution
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q18.The act of retrieving existing data from memory is called:

Easy
A Read out
B Read from
C Read
D All of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q19.Which command is used to generate a series of data directly from the values of the selected cells:

Easy
A Auto Fill
B Fill Range
C Fill Row
D Fill
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q20.Which type of chart is best for categorical data:

Easy
A Pie chart
B Histogram
C Maps
D Vertical bar
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D