Showing 1–20 of 250

Q1.How to change the order of Slides in Presentation?

Medium
A From Slide Sorter View
B From Slide Show View
C From Slide Normal View
D lick Slide and Drag to required position
Slides PPSC 2026

Correct Answer: D

The order of slides can be changed by clicking a slide and dragging it to the desired position.

Q2.What is the maximum number of slides are allowed in PowerPoint?

Hard
A Hundred
B Thousand
C Unlimited
D None of these
Slides PPSC 2026

Correct Answer: C

Q3.Themes in a presentation are inserted from which tab of MS powerpoint:

Easy
A Home tab
B Follow Tab
C Option Tab
D Design Tab
Slides PPSC 2024

Correct Answer: D

Q4.How to Save Presentation in Power Point

Easy
A Ctrl S
B Ctrl N
C Ctrl C
D Ctrl X
Slides PPSC 2024

Correct Answer: A

Q5.Which view is used in ppt to view note while presenting slides:

Easy
A View
B Print View
C Reading View
D Any of these
Slides PPSC 2024

Correct Answer: C

Q6.To add predesigned content, themes and hierarchies we use:

Easy
A Animation
B Move
C Smart Art
D Screen
Slides PPSC 2024

Correct Answer: C

Q7.What is a slide transition?

Easy
A A special effect used to introduce a slide in a slide show
B Overheads
C Letters
D The way one slide looks
Slides PPSC 2024

Correct Answer: A

Q8.Graphical representation of Data is called :

Easy
A Pie Chart
B Scatter Plot
C Line Chart
D Bar Chart
Slides PPSC 2023

Correct Answer: A

Q9.Which of the following is not a MS Power Point view?

Easy
A Slide view
B Slide Show View (Slide Sow View)
C Orientation View
D Presentation View
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q10.In a Windows PC the shortcut key for redoing the last action in Microsoft PowerPoint is:

Easy
A CTRL+R
B CTRL+Z
C CTRL+Y (CRTL+Y)
D CTRL+O
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q11.To stop a slideshow in MS Powerpoint which of the following option a correct?

Easy
A Press F2
B Press CTRL
C Press Escape
D Press F5
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q12.In MS PowerPoint, on mouse click option can be used by_____.

Easy
A Insert > on mouse click
B Format > on mouse click
C Transition> on mouse click
D Review> on mouse click
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q13.Shortcut key for next slide?

Easy
A dot
B space
C page up
D ctrl+F4
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q14.To start slideshow of a presentation?

Easy
A F5
B F3
C F8
D F9
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q15.To select a multiple slides?

Easy
A Ctrl+Click
B Shift+click
C Ctrl+shift+click
D None of these
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q16.To select all the slides or more than one slide in presentation?

Easy
A Ctrl+enter
B Shift+click on slide
C Alt+F4
D None of these
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q17.Slide Transition Done on?

Easy
A Current Slide
B Previous slide
C New slide
D All of above
Slides PPSC 2020

Correct Answer: D

Q18.MS PowerPoint is a/an example of:.

Easy
A Multimedia software
B Graphics software
C Spread sheet
D Entertainment software
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q19.In MS PowerPoint slide master option is available in ______tab,

Easy
A Home
B Insert
C View
D Design
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q20.What are the effects that occur when you move from one slide to the next during a Power Point presentation called?

Easy
A Customs animations
B Slide transitions
C Present animations
D Loom effects
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B